Distribucija vode i plina donijela dobit od tri milijuna kuna

Sve tri đurđevačke gradske komunalne tvrtke lani su poslovale u plusu. Komunalije koje su zadužene za distribuciju vode lani su imale prihode od 17,5 milijuna kuna, a rashode 16 milijuna pa je njihova dobit iznosila 1,5 milijun kuna.

I u prošloj godini Komunalije su nastavile ulagati u vodnokomunalnu infrastrukturu na svom području, a izrađena je i projektna dokumentacija te dobivena građevinska dozvola za izgradnju sustava kanalizacije i prošišćavanja u prigradskim naseljima Sirova i Suha Katalena, Mičetinac i Sveta Ana.

Komunalije plin, koje su zadužene za distribuciju plina, također su bile u plus 1,5 milijuna kuna, a prihodi su iznosili 15,5 milijuna te rashodi 14 milijuna kuna.

U prošloj godini Komunalije plin nastavile su investicije u rekonstrukciju plinske mreže kako bi se dodatno smanjili gubici u distribuciji plina. Izrađeni su i projekti za nove plinske mreže po prigradskim naseljima, a radovi su krenuli ove godine od Suhe Katalene.

Komunalne usluge Đurđevac, koje su zadužene za odvoz i gospodarenje otpadom, održavanje groblja i javnih površina te imaju i građevinski sektor, u prošloj godini ostvarile su dobit od 700.000 kuna. Prihodi su iznosili 12,4 milijuna kuna, a rashodi 11,7 milijuna.

Tvrtka je lani intenzivno radila i na projektima kompostane i sortirnice čiji je početak realizacije predviđen u ovoj godini.

Komunalije plin ulagale su u obnovu plinske mreže

Foto: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI