Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

“Divlji” Mario iz Đurđevca: Policajku opalio nogom, njenog kolegu šakom

Općinski sud u Virovitici potvrdio je optužnicu Općinskog državnog odvjetništva protiv Marija (37) iz Đurđevca zbog napada na policijskog službenika i službenicu krajem listopada preklani u Pitomači. Policajci su nasilnog Marija zaustavili oko dva sata u noći u Pitomači. Kada su ga uhitili zbog prometnog prekršaja Mario je, kako tvrdi sada i potvrđena optužnica, bez ikakva povoda i razloga u službenom automobilu počeo vrijeđati policajce Dijanu i Antonija.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

No, unatoč tome što su ga upozorili, Mario se nije smirivao, već je rukama počeo mahati po automobilu i nastavio s vrijeđanjem. Policajci su zatim zaustavili automobil i Mariju naredili da izađe van kako bi mu stavili ‘lisice’. No, tek tada je počeo pravi ‘spektakl’. Mario je odbio izaći iz automobila i policajca Antonija, koji ga je pokušao izvući iz automobila, udario je šakom u stražnji dio glave, a zatim ga je nakon toga uhvatio desnom rukom oko vrata i počeo stiskati. Policajac se nekako uspio osloboditi i savladavajući otpor zajedno je s Marijom pao na tlo, gdje ga je Mario još nekoliko puta pokušao udariti u glavu. Kolegi je u pomoć priskočila policajka Dijana koja je Mariju pokušala uhvatiti noge, no on se ritao tako da je i nju udario i pritom je lakše ozlijedio.

Nakon toga se policajac Antonio uspio osloboditi i ‘sjesti’ na Marija na kojem je primijenio zahvat ‘ključ na lakat’ i stavio mu lisice. Tek tada se nasilni Đurđevčanin prestao boriti i pružati aktivan otpor. Napadnuti policajci tijekom istrage objasnili su tužiteljima kako su Marija zaustavili zbog sumnje da je počinio prometne prekršaje, a dalje je uslijedio napad koji su ocijenili da je bio ‘bez ikakva razloga i povoda’. Sudsko-medicinski vještak utvrdio je kako su ozljede koje je zadobio policajac Antonio “uobičajene kod borbe s drugom osobom te nastaju povlačenjem, grebanjem, natezanjem, a dok su oguljotine lijevog lakta i desnog koljena nastale kosim djelovanjem sile, udarcem nekog tupog sredstva ili pak udarcem dijelova tijela o prepreku ili podlogu”.

Ozljede policijske službenice, zaključio je sudski vještak, “spadaju u skupinu takozvanih nespecifičnih mehaničkih ozljeda”, a nastale su “djelovanjem sile slabijeg intenziteta udarcem nekog tupo-tvrdog sredstva u ozlijeđeni dio tijela što može biti udarac druge osobe šakom, nogom obuvenu u cipelu ili pak udarcem ruke u prepreku”. Policijska primjena sile u ovom slučaju ocijenjena je opravdanom i zakonitom.

Optuženi Mario tijekom ispitivanja branio se šutnjom. Tereti ga se za dva kaznena djela napada i ozljeđivanja službene osobe za koja mu, ako bude proglašen krivim, prijeti od jedne pa do čak osam godina zatvora.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudar teretnjaka i automobila, ozlijeđenu vozačicu odvezla hitna

Jednokratna financijska pomoć

Grad studentima Sjevera nudi stipendije

Drska krađa

Pretočili si gorivo iz dva radna stroja

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI