Dizajnirala stolicu u kojoj muškarci moraju sjediti skupljenih nogu

Podravski list profile

Britanska studentica koja je dizajnirala stolicu koja će prisiliti muškarce da sjede spojenih koljena poručila je kako se nada da će to prisiliti muškarce da prestanu načinom sjedenja nogama ulaziti u prostor sjedala žena pokraj sebe.

Laila Laurel (23) dizajnirala je komad namještaja kako bi povećala svijest o problemu “širenja muškaraca”, odnosno njihovu sjedenju raširenih nogu u sredstvima javnog prijevoza i drugim tijesnim prostorima čime okupiraju dio susjednih sjedala. “Širenje muškaraca je toliko iritantno iako se radi o maloj stvari… no ono svakodnevno utječe na žene širom svijeta, u svakom trenutku i ograničava njihov prostor”, kazala je.

“Ono što sam željela ovom stolicom je natjerati ljude na razmišljanje, podići svijest i započeti dijalog”. Stolica se sužava prema koljenima i time prisiljava na sjedenje sa spojenim koljenima. Gradovi širom svijeta među kojima i Madrid i New York započeli su kampanje kako bi potaknuli muškarce da u sredstivma javnom prijavoza ne zauzimaju nogama prostor susjednim sjedala.

Laurel je kazala kako je bila inspirirana vlastitim iskustvom tijekom svakodnevnih putovanja.

(Hina) xps yps

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti