Dižu kredit od 13 milijuna kuna: Grade novi vrtić i pješačku stazu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općinski vijećnici Općine Koprivnički Ivanec dali su zeleno svjetlo za kreditno zaduženje Općine na iznos od 13 miliujuna kuna na 13 godina. Kredit će biti namijenjen za izgradnju zgrade dječjeg vrtića i pješačko-biciklističke staze u Vinogradskoj ulici prema Kunovcu. Sad se čeka potrebno odobrenje Ministarstva financija za kreditno zaduženje i plan je da u idućoj godini krene realizacija ta dva projekta.

Izgradnja zgrade dječjeg vrtića nužna je jer trenutno u Koprivničkom Ivancu nema kapaciteta za smještaj svih mališana s područja općine, dok je pješačko-biciklistička staza u Vinogradskoj ulici prioritet za prometnu sigurnost mještana, posebno djece.

– Konačno je većina u Općinskom vijeću podržala moj prijedlog za kreditno zaduženje bez kojeg jednostavno ne možemo realizirati ove projekte – ističe Mario Švegović, načelnik Općine Koprivnički Ivanec.

Vrtić u Koprivničkom Ivancu trenutno ima kapacitet za 50 mališana u dvije odgojne skupine, a za još 20 mališana Općina sufinancira smještaj u okolnim vrtićima. Najveći je problem, ističe Švegović, činjenica da trenutno u vrtiću Koprivničkom Ivancu nema jasličke skupine. Novi će se vrtić graditi u odvojku Vinogradske ulice na parceli na kojoj je predviđena i izgradnja nove školske zgrade, a kapacitet će biti pet odgojnih skupina.

– Veseli nas činjenica da se demografska slika popravlja i da mlade obitelji ostaju na našem području pa im nastojimo osigurati i potrebne vrtićke kapacitete. Plan je da vrtić u novoj zgradi krene s radom u idućoj pedagoškoj godini, kao i da do kraja iduće godine završi i izgradnja pješačko-biciklističke staze u Vinogradskoj ulici – zaključio je Mario Švegović.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI