Djeca će konačno dobiti igralište: “Red je i da se pokrpaju rupe na cesti”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Najmlađi mještani đurđevačkog prigradskog naselja Grkine konačno će dobiti svoj kutak za igru. Gradska uprava do proljeća će uz Društveni dom urediti dječje igralište koje će imati kombiniranu spravu s toboganom i ljuljačkama te klackalicu.

– Igralište će biti ograđeno te će biti postavljena i rasvjeta kako bi ga djeca mogla koristiti i u večernjim satima. Predviđeno je i postavljanje klupe kako bi roditelji imali svoj kutak za druženje. Dječje igralište već je duže za nas prioritet i od proljeća će i naša djeca doći na svoje – ističe Ivan Fuček, predsjednik Mjesnog odbora Grkine.

Ivan Fuček

U planu je i obnova Društvenog doma, a radovi će obuhvatiti uređenje sanitarnog čvora. Obnovom Doma Mjesni odbor planira potaknuti i društveni život u samom naselju.

– Nadamo se da će do završetka obnove Doma epidemiološka situacija biti dobra kako bismo mogli pokrenuti i rad udruga koje okupljaju mještane. Nedaleko od Društvenog doma uskoro će biti uređeno i okretište za autobuse radi poboljšanja prometne sigurnosti – dodaje Ivan Fuček.

Za mještane Grkina koji imaju kuće uz glavnu cestu i dalje je velik problem prometna sigurnost. Sve je više neodgovornih vozača koji doslovno projure kroz naselje, a uz cestu nema pješačke staze pa je ugrožena sigurnost mještana.

– Ne postoji mogućnost da se postave ležeći policajci i na taj način uspori promet. U suradnji s gradskom upravom i policijom radimo na rješavanju tog problema i tražimo rješenje koje će mještanima zajamčiti potrebnu sigurnost – kaže Ivan Fuček.

Već duže je za Mjesni odbor prioritet i asfaltiranje glavne ceste u naselju koja je puna udarnih rupa. Najviše je oštećenja uz samu bankinu, što pak ugrožava sigurnost vozača.

– Stalno od Županijske uprave za ceste tražimo da se asfaltira prometnica u njihovoj nadležnosti, no naše molbe nisu urodile plodom. Red je i da se konačno saniraju te udarne rupe ako se već ne može osigurati asfaltiranje cijele ceste – zaključio je Ivan Fuček.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI