Djeca izazvala veliki požar u Čakovcu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Velik požar koji se dogodio prošlog utoraka u Čakovcu, posljedica je dječje igre i nepažnje. Tako su utvrdili u PU Međimurskoj.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad dva djeteta s područja Međimurske županije sumnja se da su počinili kazneno djelo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti. Naime, u utorak, 29. lipnja 2021. godine oko 19 sati i 15 minuta u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka izbio je požar na drvenim barakama vlasništvo tvrtke sa sjedištem u Čakovcu. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca i dobrovoljna vatrogasna društva okolnih mjesta koji su požar uspješno lokalizirali brzim djelovanjem- izvijestili su iz PU Međimurske.

Poradi potreba nesmetanog prolaska vatrogasnih vozila, i sigurnosti građana, ističu iz policije od 20 do 23,10 sati za sav promet bili su zatvoreni dijelovi ulica Zrinsko-Frankopanske i dr. Ivana Novaka, dok se promet odvijao okolnim ulicama.

– Također podsjećamo da je u četvrtak, 1. srpnja 2021. godine u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka izvršen očevid na mjestu požara uz prisustvo inspektora za zaštitu od požara i eksploziva te je konkretno utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen (poduzeta ljudska radnja) u drvenoj građevini, a nakon čega se požar proširio na drveni objekt i metalno skladište tvrtke sa sjedištem u Čakovcu te drveni objekt sa sušenom drvenom građom, raznom metalnom robom, pogonskom linijom za plastifikaciju tvrtke sa sjedištem u Čakovcu- naveli su u međimurskoj policiji.

Drveni objekti su u potpunosti izgorjeli, kao i inventar metalnog skladišta. Od intenziteta plamena nagorjeli su susjedni objekti, proizvodni pogon tvrtke sa sjedištem u Nedelišću (eksplozija plinskog ormarića i drugo), proizvodni pogon tvrtke sa sjedištem u Čakovcu (rastopljene rolete i popucala prozorska stakla, oštećeno dostavno vozilo i drugo), nagorjela cerada natkrivene terase od padajućeg pepela vlasništvo ugostiteljskog obrta sa sjedištem u Čakovcu, objekt tvrtke sa sjedištem u Čakovcu (nagorjeli informativni panoi i drugo) te ugostiteljski objekt sa sjedištem u Čakovcu (popucala prozorska stakla, izgorjeli sanduci u skladištu i drugo).

U požaru nema ozlijeđenih građana, dok je u gašenju požara troje vatrogasaca zatražilo liječničku pomoć zbog respiratornih smetnji.

Materijalna šteta će se utvrditi po zaprimanju odštetnih zahtjeva.

U gašenju požara sudjelovalo 21 vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca sa pet vozila te 106 vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava s 21 vozilom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI