Djeca moraju paziti da ih ne ugrize pas ili da ne stanu u pseću „kakicu“

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Stanari Trga Josipa Jurja Stossmayera u Koprivnici žale se da na igralištu u njihovu kvartu vlasnici pasa stalno šeću svoje ljubimce iako je postavljen znak koji to izričito zabranjuje. Nerijetko psi obavljaju i nuždu, a nitko od vlasnika ne čisti izmete iza svojih ljubimaca. Takvo ponašanje svojih sugrađana, stanarima predstavlja dvostruki problem, kako higijenski tako i sigurnosni.

– Psi trče među djecom, što kod mališana stvara određenu dozu straha jer se nikad ne zna što su psi u stanju učiniti. Žalosno je da vlasnici pasa ne mare za naša upozorenja, kao ni na činjenicu da je na igralištu jasno istaknut znak koji zabranjuje šetnju pasa. Mi volimo pse i ima nas koji ih također imamo kao ljubimce i pridržavamo se zabrane šetnje na igralištu – kažu ogorčeni stanovnici Trga Josipa Jurja Stossmayera.

Na sajmištu je, dodaju stanovnici, uređen park za pse pa im nije jasno zašto vlasnici kućnih ljubimaca ne koriste taj prostor za šetnju.

– Očito je tim neodgovornim vlasnicima predaleko otići do sajmišta. Nama je dosta toga da se naša djeca igraju u strahu i da moraju dobro paziti da ne stanu u pseću „kakicu“ pa i javno tražimo da se taj problem riješi – kažu stanari Trga Josipa Jurja Stossmayera.

U gradskoj upravi ističu kako je komunalno redarstvo u ovoj godini zaprimilo osam prijava stanara zgrade s Trga Josipa Juraja Strossmayera da vlasnici dovode pse u šetnju na dječje igralište. U jednoj prijavi prijavitelj je prepoznao osobu koja je dovela psa u šetnju na dječje igralište.

– Komunalno redarstvo uputilo je opomenu vlasniku psa te nakon izrečene opomene uočen vlasnik psa više nije bio prijavljivan od strane stanara zgrada. Građani mogu prijaviti takve prekršaje komunalnom redaru Grada Koprivnice. Poželjno je da je prijava potkrepljena fotografijom putem mobitela te s bilo kakvim informacijama o prekršitelju kao što su zgrada u kojoj stanuje te ime i prezime. Najčešće se dogodi da kad komunalni redar dođe na prijavljenu lokaciju, da prekršitelj napusti mjesto, čime se otežava pronalazak prekršitelja – navode u gradskoj upravi.

Naslovna fotografija: Na igralištu na Trgu Josipa Jurja Stossmayera postavljen je znak koji izričito zabranjuje šetnje pasa // Foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI