Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Djeca u deset dana izradila veliki lego dvorac iz popularnog serijala

Narodna knjižnica Virje uspješno je provela Lego (g)radionice u sklopu kojih je izrađen jedan od najvećih Lego setova – dvorac Hogwarts. Nakon deset dana, tj. 20 radnih sati „gradnje“ i više od šest tisuća kockica, dvorac je postao nova atrakcija virovske Knjižnice. 

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Kroz Lego (g)radionice naši najmlađi članovi dobili su idealnu zabavu tijekom praznika i njih je posebno oduševio ovaj naš projekt. U „gradnji“ je sudjelovalo 14 djece u dobi od četiri do 13 godina te njihovih roditelji i odraslih članova obitelji. Dvorac će neko vrijeme biti ukras na dječjem odjelu pa se može razgledati u radno vrijeme knjižnice – kaže Ivanka Ferenčić Martinčić. 

Ovaj Lego set, dodaje ravnateljica, otkrio je neke zaista neobične načine gradnje u odnosu na ono na što su djeca navikla od Lego setova.

– Dvorac je u mjerilu za Lego micro figure, ali su uz njega i četiri klasične minifigure koje smo otkrivali tijekom gradnje kao malu nagradu za upornost. Igra Lego kockicama najbolja je uvertira za programiranja i idealna zabava i za djecu i roditelje, što je potvrdio i ovaj naš projekt – kaže Ivanka Ferenčić Martinčić.

Svi graditelji za sudjelovanje su dobili ukras za bor inspiriran Harryjem Potterom koji je izrađen na 3D printeru u knjižnici.

– Još jednom nam se pokazalo da su upravo ovakvi inovativni sadržaji koji nisu samo za djecu ili samo za odrasle, već za cijelu obitelj, naš najbolji način rada – kaže Ivanka Ferenčić Martinčić.

U planu su knjižnice nove Lego (g)radionice i to tijekom ljeta i novih školskih praznika.

– Opet ćemo izabrati jedan veći set za slaganja, a vjerujemo da će i naredne Lego (g)radionice privući u našu knjižnicu brojnu djecu i njihove roditelje – zaključila je Ivanka Ferenčić Martinčić.

FOTO Ivanka Ferenčić Martinčić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI