Dječak (4) i djevojčica (3) igrali se iza kuće i pronašli ručnu bombu. Prava je sreća da im nije ispala

Prava je sreća da se njome nisu igrali jer je sve moglo završiti velikom tragedijom


Autor: podravski.hr — 13.05.2018. / 12:44 Aktualno

Baka s djecom koja su joj donijela opasnu ručnu bombu

Dječak (4) i djevojčica (3) iz Hampovice pokraj Virja jučer su oko deset sati u isušenom kanalu iza vrta svojih kuća pronašli ručnu bombu, tzv. fitiljušu koja najvjerojatnije datira još iz Drugog svjetskog rata.
Mališani su bombu uzeli i odnijeli ukućanima. Prava je sreća da se njome nisu igrali jer je sve moglo završiti velikom tragedijom.
– Kopala sam vrt i u jednom trenutku unuk je došao do mene i pokazao mi što je pronašao. Ni ja isprva nisam bila svjesna da je to bomba. Tek kad se približio, uočila sam da je riječ o bombi i tad mi više nije bilo svejedno. Djeca su odmah dala bombu ocu trogodišnjakinje te smo pozvali policiju – priča nam Ljiljana Rožman, baka dječaka.
Policijski pirotehničar vrlo brzo je stigao u Hampovcu i preuzeo pronađenu bombu. Detektorom je odmah pretražio kompletan teren isušenog kanala.
– Detektor nije pokazao da se pod zemljom nalazi još koja bomba pa mislimo da je ovu donijela voda koja je tekla kanalom. Sad kad vrtimo film možemo reći da je sve dobro prošlo jer djeca su vrlo lako mogla lupati čekićem po bombi ili njome nabijati po zemlji, a to bi je možda aktiviralo. Hvala Bogu da su nam djeca odmah došla pokazati što su pronašla – kaže Ljiljana Rožman.
FOTO: DARKO IMBRIŠA