‘DJEČJE BOLESTI’ NOVE PALAČE PRAVDE Neviđene gužve, ljudi padaju u nesvijest, ulazna vrata ne rade…

Dario Kuzmić, predsjednik Prekršajnog suda: 'Prilagođavamo se pa ćemo vidjeti. Ministarstvu sam nekoliko puta pisao o svim problemima nove zgrade i još čekam odgovor'


Autor: podravski.hr — 29.04.2013. / 9:39 Aktualno

Ilustracija/Hitna je ovaj tjedan imala pune ruke posla

KOPRIVNICA – Ženskoj je osobi pozlilo u novoj Palači pravde u Koprivnici. Izgubila je svijest i srušila se na pod, a liječnici hitne odvezli su je u bolnicu.
Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili, radnici održavanja isključili su grijanje i uključili klimatizaciju. Jedan nam je zaposlenik otkrio kako ventilacija zapravo ne radi dobro, zraka nema, zbog čega su zaposlenici i stranke prisiljeni udisati topao, zagušljiv zrak.
– Vjerujem da se gospođa zbog toga srušila. U sudnicama, posebno onima na udaru sunca, nije moguće boraviti. Klimatizacija je neučinkovita, a tako je i u prostorijama u prizemlju u kojima boravi više ljudi. Ugrađeni mali prozori nisu dovoljni za prozračiti prostorije. Kod jedne sutkinje, koja inače ima zdravstvenih problema sa srcem, bilo je prošli tjedan preko 30 stupnjeva – kazao nam je zabrinuti službenik zaposlen u Palači pravde.
Jedan nam se gospodin pak potužio kako su uvjeti za ljude lošiji nego u nekim stajama za stoku.
– Nema kanti za smeće i što god da imate kod sebe, ako jedete pecivo ili nešto slično što biste htjeli baciti, nemate kuda – nezadovoljan je muškarac iz okolice Koprivnice.
Na Katastar je došao kako bi sredio papire oko legalizacije. Posebno mu je smetalo što je tijekom višesatnog čekanja morao stajati, jer nigdje ne možete sjesti, a možda najveći nedostatak je to što Palača pravde nema svoje parkiralište.
– Nitko ovdje ne dolazi na nekoliko minuta. Zbog gužve i vrste obaveza, čekamo po nekoliko sati, za koje vrijeme moramo neprestano obnavljati parking, a istovremeno se možemo samo nadati da nećemo slučajno doći na red dok moramo ponovno platiti parking – rekao je naš sugovornik.
Predsjednik koprivničkog Prekršajnog suda i ‘upravitelj’ Palače pravde u Koprivnici, Dario Kuzmić, kazao je kako su svjesni svih ‘dječjih bolesti’.
– Prilagođavamo se pa ćemo vidjeti. Samo vam to mogu kazati – kratko je prokomentirao Kuzmić i dodao kako je nekoliko puta Ministarstvu pisao o problemima i još čeka na odgovor.
– Mislim da ulaz u Palaču pravde nije dobro riješen zbog pravosudnog dijela posla. Što se katastra tiče, to je u redu, ali kazneni odjel Općinskog suda, Općinsko državno odvjetništvo i Prekršajni sud imaju drugačije sigurnosne uvjete tijekom ulaska koje stranke moraju zadovoljiti. Zbog toga su pomična vrata zatvorena. Katastar je svoje probleme, a to ja najviše gužva, privremeno riješio tako što stranke moraju uzeti svoj redni broj prema kojem pristupaju u ured – objasnio je Kuzmić. (go, ke)
Na fotografiji: hitna pomoć odvozi gospođu kojoj je pozlilo u novoj pravosudnoj zgradi u Koprivnici