Dječji vrtić besplatan za sve, uskoro i veće naknade za novorođenčad

Općina Kalinovac ponovno je uvela besplatan boravak mališana sa svog područja u Dječjem vrtiću Bubamara. Povratkom na vlast HDZ je odlučio ponovno se pozabaviti mjerama koje će doprinijeti povećanju nataliteta. Darko Sobota, općinski načelnik, a ujedno i saborski zastupnik i predsjednik županijskog HDZ-a, ističe kako mu je plan vratiti mjere iz razdoblja otprije 18 godina kad je također bio na čelu Općine, kao i uvesti nove potpore namijenjene mladim obiteljima.

– Dužnost načelnika obavljam volonterski bez naknade i uštede ukidanjem načelničke plaće odmah su ostavile prostor da donesemo prvu mjeru koja će olakšati svakodnevicu mladim obiteljima. Ovo je prvi korak kojim želimo poboljšati demografsku sliku – ističe Darko Sobota.

Prije izbijanja pandemije roditelji su smještaj mališana u vrtiću plaćali mjesečno 200 kuna, a taj je iznos prepolovljen nakon izbijanja korona-krize. Mladim obiteljima, kaže Sobota, danas svaka kuna puno znači pa će im zasigurno dobro doći i rasterećenje vezano uz boravak mališana u vrtiću.

– U kampanji smo dali obećanje da će vrtić opet biti besplatan i odmah smo ga odlučili ostvariti. Uskoro ćemo poboljšati i uvjete boravka djece u vrtiću jer će do sredine listopada i proslave Dana općine svoja vrata otvoriti novoizgrađena zgrada dječjeg vrtića – kaže Darko Sobota.

U planu je, dodaje Sobota, i povećanje rodiljne naknade koja trenutno iznosi 5000 kuna jer je općinska vlast svjesna da mora pomagati mladim obiteljima ako želi poboljšati demografsku sliku. – U pripremi je i program mjera kojima ćemo pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja, a plan nam je i povećati stipendije za studente i to za sto posto – zaključio je Darko Sobota.

foto: Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI