Dječji vrtić u Goli dobiva petu odgojnu skupinu

Općina Gola jedna je od rijetkih u Hrvatskoj koja se može pohvaliti dobrom demografskom slikom pa su općinski čelnici odlučili ponovno izaći ususret roditeljima i oformiti novu, petu odgojnu skupinu. Najveći problem bio je prostor za smještaj mališana, a lokacija nove odgojne skupine, i to jasličke s kapacitetom za 12 mališana, bit će u sklopu zgrade u kojoj je smješten Dom zdravlja, gdje je i lani uoči početka pedagoške godine uređen prostor za četvrtu odgojnu skupinu.

-Radovi na uređenju prostora za novu odgojnu skupinu u završnoj su fazi, a za tu investiciju Općina će izdvojiti oko 100.000 kuna. U tijeku je i rekonstrukcija vrtićkog prostora uz školsku zgradu koja obuhvaća i zatvaranje terase, a to je ulaganje vrijedno 610.000 kuna od čega 500.000 kuna sufinancira Središnji ured za demografiju – kaže Darinka Kuzmić, pročelnica Općine Gola.

U novoj pedagoškoj godini Dječji vrtić Zvončić Gola će pohađati čak 86 mališana, a za sve, osim za novu jasličku skupinu, boravak u vrtićkim prostorima kreće od 1. rujna.

-Nova jaslička skupina kreće s radom za deset dana, dok se obavi završno uređenje prostora i dobiju potrebne dozvole. Rekonstrukcija vrtićkog prostora uz školsku zgradu neće se odraziti na vrtićke aktivnosti pa će starija odgojna skupina moći koristiti taj prostor od 1. rujna kad i službeno počinje nova pedagoška godina. Zatvaranjem terase dobit ćemo prostor za tjelesni odgoj, kao i za ostale aktivnosti vrtićaraca. Moram pohvaliti Općinu Gola koja neprestano s ulaganjima prati poboljšanje demografske slike i interes roditelja za smještaj djece u dječji vrtić – kaže Sanela Brgles, ravnateljica vrtića.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI