Djecu ostavljao prljavu i gladnu, prijetilo im urušavanje stropa

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muškarac iz okolice Križevaca na sudu će odgovarati zbog grubog zanemarivanja djece, zbog čega je na Centru za socijalnu skrb pokrenut postupak radi oduzimanja prava da živi s njima. Bjelovarski tužitelji nakon podignute kaznene prijave križevačkih policajaca i nakon završene istrage protiv njega, na Općinskom sudu u Bjelovaru su podignuli optužnicu kojom ga terete za tri kaznena djela povrede djetetovih prava.

Kako navode tužitelji, okrivljeni muškarac od ljeta 2017. do 26. studenoga 2019. godine “kao očuh i otac maloljetne djece, nije primjereno vodio brigu o njihovoj prehrani, odijevanju i higijeni, već je svu brigu prepustio izvanbračnoj supruzi koja je intelektualno insuficijentna osoba i znatno umanjenih roditeljskih kapaciteta”.

Zbog toga su, navodi se u optužnici, djeca bila higijenski, socijalno i emocionalno zapuštena te govorno i jezično zaostajala. Uz to sve nije djeci osigurao primjerene stambene uvjete tako da je kuća bila neuredna i u derutnom stanju te je postojala opasnost od urušavanja stropa. Djecu nije vodio na redovite liječničke preglede, nije surađivao s djelatnicima Centra za socijalnu skrb, niti se odazivao na njihove pozive. Zbog toga je Centar i pokrenuo postupak radi oduzimanja prava da živi sa djecom. Optužnica protiv nemarnog oca je potvrđena rješenjem optužnog vijeća Općinskog suda u Bjelovaru tako da će se muškarcu uskoro suditi. Prijeti mu do tri godine zatvora. Iz kaznenog spisa prije toga izdvojene su službene zabilješke policije prikupljene od građana kao nezakonito prikupljeni dokazi na kojima sud ne može temeljiti svoju presudu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI