Djevojci alatom slomio lubanju i dobio pet godina zatvora, Vrhovni sud mu povećao kaznu!

Vrhovni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je mladić (29) iz okolice Varaždina osuđen zbog pokušaja teškog ubojstva djevojke na pet godina zatvora.

ILUSTRACIJA/Zlotvor je nakon napada uhićen i ekspresno osuđen

Prvostupanjskom presudom 29-godišnjak je proglašen krivim da je 27. veljače 2020. u kući u jednom mjestu u okolici Varaždina, tvrdim predmetom (alatom) po glavi udario svoju nevjenčanu suprugu koju je ranije fizički i verbalno zlostavljao.

ILUSTRACIJA/Djevojka samo pukim slučajem nije preminula

Brutalni je muškarac doslovno svojoj djevojci razbio glavu, slomio joj je zatiljnu kos, a smrtni ishod nije nastupio. Zbog zločina kojeg je počinio presudom Županijskog suda u Varaždinu osuđen je na pet godina zatvora. No, na presudu su se žalili tužitelji, a Vrhovni sud njihovu je žalbu uvažio i osuđenom nasilniku kaznu povećao za godinu dana. Tako će iza rešetaka umjesto pet, provesti šest godina.

Vrhovni sud ocijenio je kako je presuda Županijskog suda jednostavno preblaga, kako se objašnjuje, taj je “sud dao premali značaj činjenici da je 29-godišnjak višestruko osuđivan zbog kaznenih djela i prekršaja koje je počinio na štetu svoje izvanbračne supruge”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI