Djevojka (18) poznanika optužila da ju je pokušao silovati pa čovjek završio u zatvoru. A onda – neočekivan obrat!

Županijski tužitelji, umjesto da podignu optužnicu protiv muškarca zbog vrlo ozbiljne optužbe za seksualni napad, utvrdili su kako on uopće nije odgovoran za to nedjelo, već je djevojka sve izmislila vjerojatno kako bi mu se osvetila


Autor: podravski.hr — 16.11.2018. / 10:24 Crna kronika

Ilustracija / Nesretna žena slomila se nakon dolaska policije

Djevojka (18) iz okolice Ludbrega zaradila je kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja pokušaja silovanja. Početkom listopada policiji je prijavila muškarca (35), inače poznanika, da ju je pokušao obeščastiti.
Ludbreški policajci, kojima je pokušaj silovanja prijavljen, slučaj su shvatili vrlo ozbiljno. Muškarac je uhićen i nakon ispitivanja je na temelju vrlo uvjerljivog iskaza jedva punoljetne djevojke završio u istražnom zatvoru! No, nakon mjesec dana istrage dogodio se velik obrat. Županijski tužitelji, umjesto da podignu optužnicu protiv muškarca zbog vrlo ozbiljne optužbe za seksualni napad, utvrdili su kako on uopće nije odgovoran za to nedjelo, već je djevojka sve izmislila vjerojatno kako bi mu se osvetila.
Zbog toga su tužitelji obustavili otvorenu istragu protiv muškarca dotad osumnjičenog za pokušaj silovanja i pokrenuli kazneni postupak protiv djevojke koja mu je napakostila. Muškarac je nakon toga pušten iz istražnog zatvora na slobodu.
– U istrazi je utvrđeno da okrivljenik nije počinio kazneno djelo za koje se teretio, već da ga je 18-godišnjakinja svjesno lažno prijavila za pokušaj silovanja. Protiv nje pokrenut će se kazneni postupak zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela – napomenuli su u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.
O detaljima kaznenog djela glasnogovornik varaždinskog županijskog tužiteljstva Darko Galić nije mogao reći mnogo više od toga.
– Prema onome što smo utvrdili, osnovano sumnjamo kako se pokušaj silovanja nije dogodio i zato smo protiv žene pokrenuli postupak. Pokušaj silovanja djevojka je prijavila 6. listopada, dakle nedavno. U svakom slučaju, s dovoljnim stupnjem izvjesnosti utvrdili smo kako okrivljeni nije počinio kazneno djelo za koje ga je djevojka teretila. Je li možda postojala druga osoba koja je to napravila ili je to sve izmislila nije nam poznato, no protiv nje ćemo voditi kazneni postupak – rekao je Galić.
Potvrdio je kako je dotad osumnjičeni muškarac tijekom istrage bio lišen slobode i pritvoren u varaždinskom istražnom zatvoru. Ovih je dana pušten. (ke)

Ilustracija / Pokušaj silovanja ipak se nije dogodio

FOTO: ILUSTRACIJA