Do kraja srpnja na podravskom jezeru s radom kreće nova šljunčara

U predjelu Vidak nedaleko od Đelekovca uskoro će proraditi nova šljunčara. Tvrtka Beton Lučko, koja je dobila koncesiju na 30 godina i ishodila sve potrebne dozvole, krenula je u čišćenje terena na površini od 11 hektara na kojoj će niknuti nova šljunčara.

– Naša tvrtka ima velike potrebe za šljunkom pa smo odlučili krenuti i u projekt šljunčare, a istraživanja u predjelu Vidak pokazala su da je to idealna lokacija. S dolaskom ljepšeg vremena krenuli smo s čišćenjem terena, a uskoro će krenuti i radovi uređenja popratnih sadržaja koje šljunčara mora imati – kaže Dane Ćulumović, voditelj buduće šljunčare Vidak.

Plan je tvrtke Beton Lučko, dodaje on, da šljunčara krene s radom do kraja srpnja. Četiri mjeseca su dovoljna da se obave svi potrebni pripremni radovi za samu eksploataciju šljunka.

– Na šljunčari ćemo imati i maloprodaju pa će i lokalne građevinske tvrtke i obrti moći kupovati šljunak kod nas. Dugoročno gledano, s obzirom na djelatnosti naše tvrtke, šljunčara je isplativa investicija od koje će koristi imati i lokalna zajednica – zaključio je Dane Ćulumović.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI