DO PENZIJE Od fotografa još nisu dobili svadbeni album, a vjenčali su se prije godinu i pol dana

Istina je da kad su dolazili po to nije bilo gotovo. Sad ih već dugo čeka u studiju - tvrdi fotograf


Autor: podravski.hr — 31.03.2018. / 20:00 Aktualno

ILUSTRACIJA/Mladi par u braku je već 18 mjeseci

Mladi bračni par Emanuela i Roberto Jadanić iz Koprivnice čak godinu i pol čekaju na svoj svadbeni album i video za čiju su izradu angažirali Andriju Ogrinca, vlasnika koprivničkog fotostudija. Bilo je to u svibnju 2016.
– Kad nas je fotografirao, činilo mi se sve u redu i bila sam zadovoljna, ali na kraju je ostao samo gorak okus i razočaranje – rekla je Emanuela.
Platili su i kaparu u iznosu od 500 kuna, a nakon toga su na taj iznos, kaže ona, nakon svadbe dodali još 2500 kuna prema nalogu fotografa, no za spomenute iznose nisu dobili nikakvu potvrdu.
– Tada je rekao da će fotografije i video biti gotovi kroz nekoliko dana. Otišla sam do njega spremna platiti i preostali iznos do 5000 kuna kolika je bila ukupna cijena, no album i video nije napravio. Stoga nismo dali ostatak – rekla je Emanuela i prisjetila se i neugodnosti koje je taj put doživjela.
– Bila sam u rizičnoj trudnoći, negdje u ljetnom razdoblju 2017. godine, i došla sam ga pitati kad će biti gotovo jer smo već bili nestrpljivi. Podigao je glas i vrijeđao me te rekao da prestanem dolaziti jer ima puno posla te da čekamo.
Pokušao je problem riješiti i njezin suprug Roberto koji je otišao tamo razočaran njegovim postupanjem, no ni to nije urodilo plodom. Najviše se fotografijama veselio njezin djed koji je stalno ispitivao kad će vidjeti njeno vjenčanje.
– Kap koja je prelila čašu bila je njegova smrt, a taj je put odlučila otići moja mama, ponudila mu je ostatak novca samo da to završi, no ništa – prisjetila se Emanuela i dodala kako su nakon nekog vremena ponovno pitali koliko još moraju čekati pa im je, kaže, rekao da su sve dobili.
Kasnije je, navode Jadanići, opet promijenio ploču pa je tvrdio kako su album i video u izradi. No, uspjeli su dobiti tek slike na usb sticku koje, dodaju, nisu bile razvrstane, a bilo je među njima i njegovih privatnih fotografija.
Zadnji put sreli su se u prosincu, priča Emanuela, a on im je rekao da će biti gotovo kroz desetak dana. Sada je prošlo tri mjeseca. Sada opet žele svoje slike i smatraju da mu nakon toliko vremena više ništa nisu dužni.
– Ako se s fotografijama ili videom nešto dogodilo ili mu se izbrisalo mogao nam je reći, ispričati se ili vratiti novac. Ovako sve manje vjerujemo da ćemo dobiti te uspomene – zaključila je Emanuela.
Kontaktirali smo i vlasnika fotostudija koji kaže da priča ima dvije strane.
– Postoje dvije strane koje se trebaju držati dogovora. Teško je biti pametan i procijeniti imaju li novca ili ne da plate ostatak cijene. Kad su prvi put dolazili, rekli su da im nije hitna obrada i na brzinu su ostavili dio novca, a to što im nisam odgovorio na posljednju poruku, mislim da su mogli navratiti do radnje ili nazvati. Ne znam zašto bi meni bilo u interesu početi posao i ne završiti ga i naplatiti po dogovoru, no istina je da kad su dolazili po to nije bilo gotovo. Sad ih već dugo čeka u studiju – pismenim putem obavijestio nas je Andrija Ogrinec. (rv)
FOTO: ARHIVA