DOBAR UROD: Obitelj Feletar zadovoljna urodom; s čak pet kombajna obavili su žetvu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obitelj Feletar iz Botinca, naselja na bjelovarskom području, obavila je žetvu, i to s čak pet kombajna na zemljištima koja obrađuje na području općine Virje. Ukupno Feletarovi obrađuju 850 hektara zemlje od čega je 130 na virovskom području. U ovoj sezoni na “virovskim mekotama” imali su pšenicu i zadovoljni su prinosima koji se kreću oko osam tona po hektaru.

Mihaela Feletar zadovoljna je urodom

– Bez obzira na čudnovate vremenske prilike koje su dobrano pomaknule i samu žetvu zadovoljni smo prinosima, a i sama kvaliteta pšenice je odlična. Imamo četiri vlastita kombajna, a peti je stigao iz Slavonije kako bi nam pomogao da prije novog vala kiše obavimo žetvu. S obzirom na velike količine koje imamo, uspjeli smo isposlovati i solidnu cijenu od 1,1 kune po kilogramu, što je dobro, iako je cijena niža u odnosu na prošlu sezonu – kaže Mihaela Feletar.

Feletarovi su žetvu obavili s pet kombajna

Feletarovi se osim pšenice bave i uzgojem uljane repice i kukuruza. Najveću isplativost, kaže Mihael Feletar, donosi kukuruz, no i pšenica i uljana repica donose zaradu bez obzira što otkupne cijene padaju u rodnim godinama.

– Isključivo se bavimo ratarstvom i možemo reći da se na površinama koje obrađujemo posao isplati. U idućoj sezoni ćemo na zemljištima koje imamo na području općine Virje posaditi kukuruz – kaže Mihaela Feletar.    

Kako bi stigli obaviti sav posao na zemljištima koja obrađuju, poljoprivredni obrt Feletarovih ima čak 14 zaposlenika od čega su dva iz naše županije. Od mehanizacije imaju čak četiri kombajna i 15 traktora pa imaju zaposlena i dva mehaničara koja servisiraju strojeve. – Mi smo jedna mala poljoprivredna tvrtka, a naši su nam radnici poput članova obitelji. Za nas je bavljenje poljoprivredom isplativo, a to osjete i naši radnici kojima isplaćujemo i božićnici i uskrsnice – zaključila je Mihaela Feletar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI