Dobili 1,7 milijuna kuna za novi projekt, zaposlit će i četiri osobe

Centar za socijalnu skrb Đurđevac dobio je novac iz Europskog socijalnog fonda za projekt razvoja, širenja i unaprjeđenja kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga. Projekt je prijavljen u partnerstvu s gradom Đurđevcem i Županijom, a ukupna vrijednost je 1,7 milijuna kuna, od čega će 85 posto sufinancirati Europski socijalni fond, dok je preostalih 15 posto osigurano u državnom proračunu. U sklopu projekta, koji će se provoditi dvije godine, planirano je zapošljavanje četiri nova stručnjaka koji će provoditi aktivnosti i neposredno raditi s korisnicima.

– Ovaj projekt nadogradnja je započetog projekta u sklopu kojeg se planira izgradnja novog objekta za pružanje usluga koje manjkaju na ovom području. Aktivnosti projekta vezane su uz smanjenje broja korisnika usluge smještaja kao institucijskog oblika skrbi kroz organiziranje i pružanje te provođenje savjetodavnih usluga i programa koje se odnose na brak, roditeljstvo, obiteljske i partnerske odnose, razvoja socijalnih vještina djece i mladih – kaže Daniel Rupić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac. 

Daniel Rupić

Naglasak će biti stavljen i na komunikacijske vještine i nenasilno rješavanje sukoba među djecom i mladima, dok će dio aktivnosti biti vezan uz jačanje kapaciteta stručnjaka upućivanjem svih zaposlenih stručnjaka na edukacije. Kroz projekt planirano je i podizanje svijesti javnosti kroz organizaciju okruglih stolova, javnih rasprava, edukativne radionice radi promocije procesa deinstitucionalizacije.

Ciljane skupine su djeca i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mlađe punoljetne osobe s problemima u ponašanju, trudnice i roditelji s djecom do godine dana života djeteta, odrasle osobe s invaliditetom, članovi obitelji i udomiteljskih obitelji svih ranjivih skupina, starije osobe te stručnjaci koji rade s pripadnicima ciljanih skupina za organiziranje i pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI