Dobili 236 tisuća kuna za semafor

Općini Novigrad Podravski odobreno je nešto više od 236 tisuća kuna, koliko je i zatraženo,  na natječaju Nacionalnog plana  sigurnosti cestovnog prometa za ovu godinu za sufinanciranje sanacije prometno opasnih mjesta. Novigraci kane napraviti pješačko-pozivni semafor s pokazivačima brzine kod osnovne škole, kako bi mališani bili što sigurniji na putu u školu i iz nje.

– Od ukupno procijenjenih troškova, 363.925,00 kn, zatražili smo sufinanciranje u iznosu 236.551,25 kn, odnosno 65 posto, te naveli da je Općina spremna snositi trošak od 127.373,75 kn, odnosno 35 posto. Odobren nam je cjelokupni traženi iznos, što znači da smo podnijeli cjelokupnu i vjerodostojnu dokumentaciju – pojasnio je općinski načelnik Zdravko Brljek Brčo te dodao  kako sada slijedi izrada projektne dokumentacije, odabir izvođača radova te sami radovi, čim to dopuste vremenske prilike.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI