Dobili lokacijsku dozvolu za gradnju novog mosta preko Drave

Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije dobila je lokacijsku dozvolu za izgradnju cestovnog mosta preko rijeke Drave pokraj Križnice, naselja na pitomačkom području. To je prvi korak u predviđenoj gradnji dugo iščekivanog mosta kojim bi se Križnica spojila s ostatkom općine Pitomača.

Trenutno je Križnica povezana skelom preko rijeke Drave i pješačkim visećim mostom koji nikad nije dobio uporabnu dozvolu i građani ga koriste na vlastitu odgovornost. Predviđeni novi most bit će dug 135 metara i širok 8,85 metara. Sama cesta bit će široka šest metara, dok će obostrano biti pješačke staze.

– Izgradnjom mosta omogućit će se promet vozilima koja su trenutno ovisna o skeli, kao i siguran prolaz pješacima, biciklistima i motociklistima. Nakon izgradnje mosta, Križnica kao zadnji „panonski otok“ trebala bi postati prepoznatljiva destinacija koja ponudu gradi na specifičnosti položaja, očuvane prirode i sklada života čovjeka s prirodom – kaže Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI