DOBILI SAMO ŠEST MJESECI Od srpnja Koprivnica ostaje bez Podravkinog kruha i peciva?

Kako neslužbeno doznajemo, Podravkina pekara dobila je šestomjesečnu šansu da posloži poslovanje i počne ostvarivati dobit


Autor: podravski.hr — 21.01.2013. / 13:10 Aktualno

KOPRIVNICA – Od srpnja Koprivnica i okolica mogli bi ostati bez Podravkinog kruha i peciva. Informacija je neslužbena, ali naši izvori iz vrha kompanije uvjeravaju nas da će se Podravkina pekara do srpnja vjerojatno ugasiti.
Još lani u studenome Uprava Podravke donijela je odluku o procesu restrukturiranja pekarskoga programa kako bi se smanjili troškovi proizvodnje i povećala profitabilnost biznisa. Među ostalim, ukinuto je nekoliko desetaka pekarskih proizvoda koji su se pokazali posve neisplativima.
Kako neslužbeno doznajemo, Podravkina pekara dobila je šestomjesečnu šansu da posloži poslovanje i počne ostvarivati dobit. Upućeni u taj biznis uvjeravaju nas kako je to na ovako složenom tržištu s velikom konkurencijom gotovo nemoguća misija.
Riječ je o nastavku procesa racionalizacije poslovanja i povećanja efikasnosti, što je, u sadašnjem razdoblju, jedan od najvažnijih prioriteta Uprave, istaknuli su u koprivničkoj kompaniji nakon odluke o racionalizaciji pekarskog biznisa. U Podravkinoj pekari zaposleno je više od 30 radnika, a nedavno je nabavljena nova proizvodna linija. Premda se još ranije spekuliralo kako će Podravka prodati taj biznis, to očito više nije opcija.
No, gašenje pekarstva ne znači i da će Podravka rasprodati sve strojeve, a radnike otpustiti. Kako se šuška, u tim pogonima od srpnja trebala bi se proizvoditi tjestenina pod Podravkinim brandom.