Dobili velik novac iz EU: Križevačka tvrtka će zaposliti stručnjake i poboljšati konkurentnost

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

IT tvrtka Speck, koja svoje urede ima u Križevcima, Zagrebu i američkom Indianapolisu, provodi projekt vrijedan 318.839,31 kuna, od čega je 140.289,30 kuna financirano sredstvima Europske unije. Projekt pod nazivom ‘Poboljšanje konkurentnosti i poslovnih procesa tvrtke Speck primjenom IKT tehnologija’ trajat će do veljače 2021. godine.

Tvrtka se bavi razvojem strategije, developmentom i dizajnom digitalnih proizvoda. Razvija web i mobilne aplikacije, primarno za startupove, ali i neke korporacijske klijente. Orijentirani su na strano tržište, posebice SAD, otkud dolazi većina klijenata, a zaposleno je 30 ljudi.

Više o projektu rekao nam je Lovro Kolar, menadžer poslovnog razvoja tvrtke.

– Krajem 2018. godine, kada je Speck krenuo značajno rasti, odlučili smo se prijaviti na EU poziv, uspješno smo ispunili sve formalne uvjete prijave i početkom ove godine potpisali ugovor o provedbi projekta, a krajnji je cilj uspješno skalirati tvrtku, zaposliti stručnjake u području dizajna i developmenta te povećati kvalitetu isporuke i samim time i prihode tvrtke.

Projekt omogućava povećanje konkurentnosti tvrtki na tržištu, uvođenjem i poboljšanjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Putem projekta sufinancirana je i omogućena nabavka visokokvalitetne opreme za development i dizajn, kao i softvera/alata za vođenje projekata. Ova tvrtka u planu ima i nekoliko novih projekta.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI