Dobit će nov vrtić: Roditelji će plaćati 600, a općina tisuću kuna mjesečno

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Kloštar Podravski od rujna i početka nove pedagoške godine pokrenut će rad dječjeg vrtića u preuređenom Društvenom domu u kvartu Oderjan. Kapacitet će biti za jednu mješovitu odgojnu skupinu od 25 mališana od tri do sedam godina, a vrtić u Kloštru Podravskom bit će  podružnica koprivničkog Dječjeg vrtića Igra, čime će se napraviti dodatne uštede i osigurati svi potrebni uvjeti.

– U preuređenje Društvenog doma u Oderjanu, koji je u potpunosti prilagođen vrtićkim sadržajima, uloženo je 1,8 milijuna kuna od čega smo 1,3 milijuna dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Uređeno je i vanjsko igralište za mališane, a pri kraju je i samo opremanje prostora koji se već koristi za rad Male škole i igraonice – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Načelnik Siniša Pavlović s djecom

Upisi će biti u lipnju, a s obzirom na interes roditelja, kapacitet će zasigurno biti popunjen. Za roditelje djece od jedne do tri godine, kao i za one koji će biti na listi čekanja, Općina će nastaviti sufinancirati boravak njihovih mališana u vrtićima u susjednim općinama.

– Ekonomska mjesečna cijena boravka mališana u dječjem vrtiću u Kloštru Podravskom iznosi 1600 kuna, a Općina će sufinancirati 1000 kuna po djetetu. To znači da će cijena za roditelje biti 600 kuna mjesečno. Za jasličare, kao i one čija će djeca morati pohađati susjedne vrtiće, Općina će i dalje sufinancirati boravak sa 600 kuna mjesečno za prvo i 500 kuna za drugo dijete – kaže Siniša Pavlović.

Općina kreće i u izradu projekta nadogradnje Doma u Oderjanu kojim će se osigurati prostor za još dvije odgojne skupine kako bi kapacitet bio prilagođen interesu roditelja.

– Plan je da već u idućoj godini nadogradimo potrebne prostorije i dobijemo vrtić s tri odgojne skupine. To je samo jedan u nizu projekata kojim nastojimo zadržati mlade obitelji na našem području i poboljšati demografsku sliku – kaže Siniša Pavlović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI