Dobit će nov vrtić: Roditelji će plaćati 600, a općina tisuću kuna mjesečno

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Kloštar Podravski od rujna i početka nove pedagoške godine pokrenut će rad dječjeg vrtića u preuređenom Društvenom domu u kvartu Oderjan. Kapacitet će biti za jednu mješovitu odgojnu skupinu od 25 mališana od tri do sedam godina, a vrtić u Kloštru Podravskom bit će  podružnica koprivničkog Dječjeg vrtića Igra, čime će se napraviti dodatne uštede i osigurati svi potrebni uvjeti.

– U preuređenje Društvenog doma u Oderjanu, koji je u potpunosti prilagođen vrtićkim sadržajima, uloženo je 1,8 milijuna kuna od čega smo 1,3 milijuna dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Uređeno je i vanjsko igralište za mališane, a pri kraju je i samo opremanje prostora koji se već koristi za rad Male škole i igraonice – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Načelnik Siniša Pavlović s djecom

Upisi će biti u lipnju, a s obzirom na interes roditelja, kapacitet će zasigurno biti popunjen. Za roditelje djece od jedne do tri godine, kao i za one koji će biti na listi čekanja, Općina će nastaviti sufinancirati boravak njihovih mališana u vrtićima u susjednim općinama.

– Ekonomska mjesečna cijena boravka mališana u dječjem vrtiću u Kloštru Podravskom iznosi 1600 kuna, a Općina će sufinancirati 1000 kuna po djetetu. To znači da će cijena za roditelje biti 600 kuna mjesečno. Za jasličare, kao i one čija će djeca morati pohađati susjedne vrtiće, Općina će i dalje sufinancirati boravak sa 600 kuna mjesečno za prvo i 500 kuna za drugo dijete – kaže Siniša Pavlović.

Općina kreće i u izradu projekta nadogradnje Doma u Oderjanu kojim će se osigurati prostor za još dvije odgojne skupine kako bi kapacitet bio prilagođen interesu roditelja.

– Plan je da već u idućoj godini nadogradimo potrebne prostorije i dobijemo vrtić s tri odgojne skupine. To je samo jedan u nizu projekata kojim nastojimo zadržati mlade obitelji na našem području i poboljšati demografsku sliku – kaže Siniša Pavlović.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI