Dobit će više od milijun kuna za digitalizaciju javne rasvjete

Prošli su tjedan Gradu Ludbregu kao korisniku odobrena sredstva po Javnom pozivu za dodjelu sredstava pomoći za sufinanciranje projekta primjene koncepta pametnih gradova koji je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.027.401,25 kuna.

Fond će sufinancirati 410.960,50 kuna, dok će preostali iznos financijskih sredstava potreban za provedbu osigurati Grad Ludbreg. Projekt koji je Grad Ludbreg prijavio odnosi se na digitalizaciju sustava javne rasvjete kao dijela smart city rješenja. Krajnji rok za provedbu projekta iznosi 18 mjeseci i Grad Ludbreg je već počeo s pripremnim aktivnostima. Ovim projektom postići će se prvi korak prema ostvarenju pametnog grada, a to je priprema infrastrukture za spajanje novih uređaja na IoT mrežu na području grada Ludbrega.

Projektom je predviđena modernizacija ormara javne rasvjete te ugradnja uređaja za povezivanje kompletne postojeće rasvjete na smart city platformu. Ovim elementima osigurat će se nadzor potrošnje električne energije radi ekonomičnog upravljanja potrošnjom, dodati mogućnost detekcije kvarova i nepravilnosti u radu sustava te omogućiti efikasnije upravljanje javnom rasvjetom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI