Dobivaju bitku protiv bolesti: U razmaku od mjesec dana Snježani otkrili rak dojke, a Miri rak Štitnjače

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Supružnici Snježana (54) i Miro Koštić (56) iz koprivničkog prigradskog naselja Herešin uspješno se oporavljaju od zloćudnih bolesti koje su im dijagnosticirane prije pola godine. U samo mjesec dana život im se doslovno zaokrenuo za 180 stupnjeva.

Prvo je krajem prošle godine nakon mamografskog pregleda Snježani dijagnosticiran tumor dojke, a početkom ove godine Miro je saznao da ima tumor štitnjače. Snježana je bila na dvije operacije u kojima joj je odstranjen tumor i sad čeka zračenja. Miri je, pak, prije četiri mjeseca također odstranjen tumor i oboje se oporavljaju prema planu liječnika.

Snježana i Miro

Za uspješnost u borbi s opakom bolesti, ističu Snježana i Miro, ključno je bilo rano dijagnosticiranje tumora.

– Svakoj ženi savjetujem da ne izbjegava pregled mamografije i da ga obavezno obavi kad dobije poziv. Zahvaljujući tom pregledu i stručnosti moje obiteljske liječnice Dragice Polančec, tumor je otkriven na vrijeme i sad uopće nemam osjećaj da sam bila bolesna – priča nam Snježana Koštić.

Dijagnoza tumora, dodaje ona, nije se odrazila na njen pozitivan životni stav i bila je uvjerena da će pobijediti opaku bolest.

– Jedino sam, kao i suprug, promijenila određene životne navike, ali od prvog sam dana pozitivno razmišljala i nisam dozvolila da me bolest poljulja. Moram pohvaliti i dr. Hammouda koji me operirao te dr. Ivu Kardum Fucak koja je inzistirala na drugoj operaciji u kojoj su odstranjeni ostaci tumora – kaže Snježana Koštić.

Miri je, pak, tumor dijagnosticiran prilikom pretraga vezanih uz bolest pluća pa je i u njegovom slučaju rana dijagnoza odigrala veliku ulogu u uspješnom oporavku.

– Kao i supruga, nisam se previše opterećivao tumorom. Od prvog dana smo jedan drugom podrška i to nam oboma puno znači. Za ranu dijagnozu u mom slučaju zaslužni su obiteljska liječnica Jagoda Gašpari i dr. Ozren Koluder. Moj je savjet svima koji osjete bilo kakve zdravstvene tegobe da ne izbjegavaju liječnike, već da obave potrebne pretrage jer se ranom dijagnozom može pobijediti i tumor – kaže Miro Koštić.

Za liječnike i medicinske sestre u koprivničkoj bolnici bračni par Koštić ima same riječi hvale. Na svim odjelima na kojima su bili, liječnici i medicinske sestre posvetili su im maksimalnu pažnju.

– Mi smo najbolji primjer da u našoj bolnici u Koprivnici imamo vrhunske stručnjake i ljubazno medicinsko osoblje. Svim liječnicima i medicinskim sestrama zahvaljujemo na odlično odrađenom poslu i podršci koju su nam pružali – kažu Snježana i Miro Koštić.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI