Dobivaju bitku protiv bolesti: U razmaku od mjesec dana Snježani otkrili rak dojke, a Miri rak Štitnjače

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Supružnici Snježana (54) i Miro Koštić (56) iz koprivničkog prigradskog naselja Herešin uspješno se oporavljaju od zloćudnih bolesti koje su im dijagnosticirane prije pola godine. U samo mjesec dana život im se doslovno zaokrenuo za 180 stupnjeva.

Prvo je krajem prošle godine nakon mamografskog pregleda Snježani dijagnosticiran tumor dojke, a početkom ove godine Miro je saznao da ima tumor štitnjače. Snježana je bila na dvije operacije u kojima joj je odstranjen tumor i sad čeka zračenja. Miri je, pak, prije četiri mjeseca također odstranjen tumor i oboje se oporavljaju prema planu liječnika.

Snježana i Miro

Za uspješnost u borbi s opakom bolesti, ističu Snježana i Miro, ključno je bilo rano dijagnosticiranje tumora.

– Svakoj ženi savjetujem da ne izbjegava pregled mamografije i da ga obavezno obavi kad dobije poziv. Zahvaljujući tom pregledu i stručnosti moje obiteljske liječnice Dragice Polančec, tumor je otkriven na vrijeme i sad uopće nemam osjećaj da sam bila bolesna – priča nam Snježana Koštić.

Dijagnoza tumora, dodaje ona, nije se odrazila na njen pozitivan životni stav i bila je uvjerena da će pobijediti opaku bolest.

– Jedino sam, kao i suprug, promijenila određene životne navike, ali od prvog sam dana pozitivno razmišljala i nisam dozvolila da me bolest poljulja. Moram pohvaliti i dr. Hammouda koji me operirao te dr. Ivu Kardum Fucak koja je inzistirala na drugoj operaciji u kojoj su odstranjeni ostaci tumora – kaže Snježana Koštić.

Miri je, pak, tumor dijagnosticiran prilikom pretraga vezanih uz bolest pluća pa je i u njegovom slučaju rana dijagnoza odigrala veliku ulogu u uspješnom oporavku.

– Kao i supruga, nisam se previše opterećivao tumorom. Od prvog dana smo jedan drugom podrška i to nam oboma puno znači. Za ranu dijagnozu u mom slučaju zaslužni su obiteljska liječnica Jagoda Gašpari i dr. Ozren Koluder. Moj je savjet svima koji osjete bilo kakve zdravstvene tegobe da ne izbjegavaju liječnike, već da obave potrebne pretrage jer se ranom dijagnozom može pobijediti i tumor – kaže Miro Koštić.

Za liječnike i medicinske sestre u koprivničkoj bolnici bračni par Koštić ima same riječi hvale. Na svim odjelima na kojima su bili, liječnici i medicinske sestre posvetili su im maksimalnu pažnju.

– Mi smo najbolji primjer da u našoj bolnici u Koprivnici imamo vrhunske stručnjake i ljubazno medicinsko osoblje. Svim liječnicima i medicinskim sestrama zahvaljujemo na odlično odrađenom poslu i podršci koju su nam pružali – kažu Snježana i Miro Koštić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI