DOBRA CIJENA Komunalac prodao dionice Peveca, a Grad još nije odlučio što će sa svojim paketom

Pevec d. d. ponudio je najviše, 350 kuna za dionicu, pa je njegova ponuda prihvaćena kao najpovoljnija


Autor: podravski.hr — 27.02.2019. / 10:18 Aktualno

Komunalac je odlučio prodati sve Pevecove dionice

Koprivnički Komunalac prodao je 133 dionice Peveca toj trgovačkoj tvrtki za ukupan iznos od 46.500 kuna, što je 350 kuna po dionici.

Uprava gradske komunalne tvrtke odluku o javnoj prodaji dionica Peveca putem prikupljanja pisanih ponuda po početnoj cijeni od 233 kune donijela je potkraj siječnja ove godine, a u veljači su javno otvorene pristigle ponude.

– Na objavljenu javnu ponudu za prodaju dionica javila su se četiri ponuditelja: I.K.iz Zagreba, Dicentra Vukovar, D. H. iz Zagreba i Pevec d.d. Sesvete – priopćili su iz Komunalca.

Pevec d. d. ponudio je najviše, 350 kuna za dionicu, pa je njegova ponuda prihvaćena kao najpovoljnija.

Dionice Peveca posjeduje i Grad Koprivnica, i to nešto više od 480 komada. Prema rezultatima javne ponude, taj paket vrijedi najmanje 168.000 kuna. No, zasad nije poznato hoće li gradske vlasti prodavati dionice Peveca.

Dionice su vjerojatno dobili tijekom Pevecova stečaja s preustrojem u kojem su vjerovnici svoja potraživanja pretvorili u vlasničke udjele u trgovačkoj kompaniji.

Inače, najveći vlasnik Peveca je tvrtka Energia naturalis koja ima 36,6 posto dionica. Vlasnik društva je hrvatski ‘kralj plina’ Pavao Vujnovac koji posjeduje i tvrtku PPD, jednu od najvećih u plinskom biznisu u Hrvatskoj.

Drugi najveći dioničar Peveca je osječka Dicentra s 29 posto dionica. Iza nje stoje predsjednik uprave Peveca Jurica Lovrinčević i njegov partner Mario Radić, inače čelnik NO-a Peveca i suosnivač tvrtke Bobi snack koja proizvodi popularne grickalice. (rm)

FOTO: ARHIVA