DOBRA DUŠA Gospođa Anka udomila beskućnika: Zašto ne? Imamo veliku kuću i dosta hrane

Ankin suprug sažalio se nad Sašinom teškom sudbinom


Autor: podravski.hr — 13.02.2018. / 14:08 Aktualno

Saša (lijevo) s Ankom i njezinim unukom koji su mu dali smještaj

Saša Grinfelder (36), koji je prije dva tjedna preko Podravskog lista zamolio za pomoć jer nije imao gdje stanovati i koji je dane i noći provodio na željezničkom kolodvoru, našao je smještaj i više ne mora spavati pod vedrim nebom. Smještaj u svojoj obiteljskoj kući pružila mu je Anka Vitanović iz mjesta Ivančec u općini Rasinja kod Koprivnice.
– Ne mogu opisati koliko sam sretan i zahvalan što mi je gospođa Anka dala topli krevet i krov nad glavom. Nazvala me u utorak navečer, došla po mene na kolodvor i odvezla me kući. Hvala Podravskom listu koji mi je pomogao da riješim stambeno pitanje i ne spavam vani po ovakvoj zimi, jer ne znam kako bih preživio niske temperature – kazao je Saša.
Anka Vitanović kaže kako je Sašu pozvala na nagovor supruga koji se smilovao nad Sašinom teškom sudbinom.
– Pomislila sam, zašto ne. Imamo dovoljno veliku kuću, praznu spavaću sobu i dovoljno hrane i svega što bi još jednom članu kućanstva moglo zatrebati. Rekla sam mu da se osjeća kao kod svoje kuće, da uzme jelo kad god je gladan, da koristi sve što imamo zajedno s nama – kazala je Anka koja se angažirala i na pribavljanju osobne iskaznice za Sašu.
– Bili smo na policiji i prijavili Sašu na našoj adresi i sad čekamo da se obavi procedura kako bi Saša dobio osobnu iskaznicu i mogao se zaposliti. Drago nam je da možemo pomoći i da imamo mjesta i mogućnosti da mu omogućimo da stane na svoje noge i da počne zarađivati za život – zaključila je Anka. (sm)
FOTO: PODRAVSKI LIST