DOBRA IDEJA Mirko pomoću računala izrađuje predivne 3D suvenire

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mirko Vedriš iz Molva svoje zanimanje grafičkog dizajnera odlučio je iskoristiti za novi hobi, izradu 3D suvenira. Kreativni Mirko u računalnom programu do savršenstva je izradio trodimenzionalne skice mlina, zaštitnog znaka Molva koji se nalazi i u općinskom grbu te podravske katedrale, molvarske crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, a nabavio je i odgovarajući pisač koji njegove računalne uratke pretvara u suvenire.

-Trodimenzionalni ukrasi i suveniri postaju sve popularniji, a kako njihova izrada spada pod moju struku, odlučio sam na taj način izrađivati molvarske znamenitosti – priča nam Mirko Vedriš.

Stvaranje računalne skice, dodaje on, trajalo je mjesecima jer je svaki detalj trebalo dotjerati do savršenstva kako bi mlin i crkva imali sva obilježja kao i stvarne molvarske znamenitosti.

– Za ispis se koristi biorazgradiva plastika, a zahvaljujući dobroj skici moji uradci dostojno predstavljaju molvarske znamenitosti – ističe Mirko Vedriš.

Sad je Mirkov plan pokrenuti suradnju s Općinom i Župom Molve kako bi se njegovi suveniri koristili za promociju molvarski znamenitosti.

-Načelnik Zdravko Ivančan i župnik Zdravko Tuba pokazali su interes za moje uratke pa vjerujem da će se uskoro naći u ponudi s ostalim suvenirima. Uz izradu suvenira, pisač koristim i za 3D fotografije koje mogu poslužiti kao svojevrsna sjenila ili ukrasi – zaključio je Mirko Vedriš.

FOTO Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI