DOBRA KOB Lovci: Imali smo jako dobar odstrel veprova, listopad je za nas najljepše razdoblje

Članovi Lovačke udruge Fazan iz Ferdinandovca organizirali su pak sokolarski susret


Autor: podravski.hr — 28.10.2018. / 12:29 Aktualno

Podravski lovci ponosno poziraju ispred svojeg ulova / Ustupio: Nevenko Jakopović

Lovačka udruga Vepar iz Prugovca, naselja na području općine Kloštar Podravski, organizirala je lov na divlje svinje koji je bio uspješan za lovce. Na otvaranju sezone skupnih lovova odstrijeljeno je čak šest divljih svinja pa nakon odavanja počasti divljači lovci nisu skrivali oduševljenje dobrom kobi.

– Među gostima u ovom lovu bio je Nevenko Jakopović, predsjednik županijske Udruge lovaca Panonija, pa nas posebno veseli što smo imali dobar odstrel. Listopad je za mnoge lovce najljepše doba godine jer počinju skupni lovovi, a nadamo se da će i idući biti tako uspješni – kaže Berislav Đođ, predsjednik Lovačke udruge Vepar.

Priređeno je i prigodno druženje za lovce koje su čelnici Udruge iskoristili i za dogovaranje novih aktivnosti i nastavak suradnje s prijateljskim udrugama.

– Redovito vodimo brigu i o uređenju našeg lovišta u predjelu Sekilji pa svako druženje koristimo i za planiranje svega što trebamo napraviti kako bi lovci imali idealne uvjete za lov – zaključio je Berislav Đođ.

Dodajmo i kako su članovi Lovačke udruge Fazan iz Ferdinandovca organizirali sokolarski susret koji je okupio sokolare iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. U sklopu susreta održan je i lov sokolarskim pticama visokog i niskog leta u lovištu Peski koje je u vlasništvu Hrvatskih šuma te pruža idealne uvjete za takav lov. Susret je potvrdio da su lovci kroz posebne metode uvježbavanja dobro istrenirali grabljivce za lov manje divljači.

Cilj ovog susreta je očuvanje i promocija tradicije hrvatskog sokolarstva / Snimio Dušan Tončić

– Cilj ovog susreta je očuvanje i promocija tradicije hrvatskog sokolarstva koje je priznato od UNESCO-a kao nematerijana kulturna baštine. Veseli nas što je susret imao međunarodni karakter, a za organizaciju smo dobili same pohvale. Nakon odrađenog lova priredili smo i prigodno druženje – kaže Marko Kovačić, član Lovačke udruge Fazan. (db)