Dobra vijest: Od 1. travnja jeftiniji plin u Podravini i Prigorju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Hrvatska energetska regulatorna agencija HERA donijela je odluku o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za razdoblje od 1. travnja ove godine pa sve do kraja godine, te za nastavno razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2021.

Cijene su prema tarifnim modelima u prosjeku jeftinije oko 1 posto, a kako doznajemo, upravo će u sličnom iznosu biti i jeftiniji plin za kućanstva koja plinom opskrbljuje firma Koprivnica-opskrba. Radi se o kućanstvima na području Koprivnice te općina Drnje, Đelekovec, Gola, Hlebine, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Novigrad Podravski, Peteranec i Sokolovac.

Kako doznajemo, ove obavijesti potrošači bi trebali dobiti pojedinačno u kuvertama s računima i obračunu potrošnje koji stiže zaključno s 31. ožujkom.

Stara cijena opskrbe plinom za potrošače (bez pdv-a) u tarifnim modelima 1, 2 i 3, onima koji imaju godišnju potrošnju plina do 5000, od 5000 do 25.000 i 25.000 do 50.000 kWh bila je 0,2442 kune po kWh, a nova je 0,2394 kune.

Iz HERE su naglasili kako će krajnja cijena plina za kupce iz kategorije kućanstvo od 1. travnja 2020. biti niža u odnosu na važeću cijenu plina, i to prosječno za 1 posto, dok će se u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka 2021., u odnosu na 2020. godinu, krajnja cijena plina za kupce iz kategorije kućanstvo prosječno povećati za 0,4 posto. Razlog je porast troška distribucije plina od 1. siječnja 2021.

Na križevačkom području gdje je opskrbljivač tvrtka Radnik cijene će za kućanstva biti, kažu, jeftinije oko 4,5 posto.

“Sukladno Metodologiji utvrđivanja iznosa tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom i zajamčenu opskrbu, od 1. travnja 2020. na području Grada Križevaca i Općine Sv. I. Žabno su na snazi nove cijene plina za opskrbu kućanstava koja koriste opskrbu kao javnu uslugu. Cijena plina za pojedinog korisnika ovisi o njegovom pripadajućem tarifnom modelu, a sve cijene su niže za otprilike 4,5 posto – navode iz Radnika.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI