Dobre vijesti za ‘plavce’: Policajcima plaća 7000 kuna, šefovi podržavaju povećanje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić izjavio je u srijedu vezano za zahtjev Sindikata policije Hrvatske za povećanjem plaće na minimalni koeficijent od 1,0, kako bi “naš policajac trebao imati taj koeficijent, čime bi imao plaću od sedam tisuća kuna”.

Sindikat policije Hrvatske u jučerašnjem priopćenju iznio je zahtjev za povećanjem plaća svim policijskim službenicima i zaposlenicima Ministarstva unutarnjih poslova. U prvoj fazi traže povećanje koeficijenta na najamanje 1,0.

“Moram reći da u proteklih par godina, Ministarstvo je napravilo jedan veliki iskorak u smislu opremanja policije. Ono što je ostalo problem to su male policijske plaće, apsolutno smo svjesni toga i podržavamo povećanje plaća policijskim službenicima”, istaknuo je zamjenik glavnog ravnatelja policije Ćelić.

Upitan je li komunicirao slične zahtjeve prema ministru unutarnjih poslova ili ministru financija rekao je da je ministar unutarnjih poslova jedan od inicijatora za povećanje plaća policije.

“Naš je ministar jedan od inicijatora povećanja plaća. Razgovarali smo s ministrom i sindikatima, i u tom smo stavu jedinstveni. Naravno da bi mi željeli, ako se stvore uvjeti i država bude imala novaca, da je potrebno motivirati policijske službenike povećanjem plaća”, rekao je Ćelić.

Dodao je kako bi “naš policajac trebao imati koeficijent plaće 1,0”, što bi bila plaća od sedam tisuća kuna za policijskog službenika sa srednjom stručnom spremom.

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Ćelić je nazočio završnoj svečanosti projekta Sigurna turistička sezona, koja se ove godine provela u suradnji s Narodnom Republikom Kinom. Osmero kineskih policajaca provelo je mjesec dana u punom radnom vremenu u Zagrebu, Zadru, Dubrovniku i Ličko-senjskoj županiji, a gdje su pomagali hrvatskim kolegama na frekventnim lokacijama gdje dolazi veliki broj turista iz Kine.

Ćelić nije htio komentirati pitanje kineskog novinara o tome kako komentira zbivanja i trenutno stanje na međunarodnoj zračnoj luci u Hong Kongu, gdje prosvjednici već nekoliko dana prosvjeduju protiv Zakona o izručenju.

(Hina) xar ysp

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI