DOBRO JE I PROŠAO Zbog ‘zaborava’ ostao bez omiljenog pištolja te dobio 3000 kuna kazne

Točno je da nisam produžio oružani list, no samo zato jer nisam mogao naći postojeći, pravdao se


Autor: podravski.hr — 28.10.2018. / 15:39 Crna kronika

Internet / Policija mu je zaplijenila pištolj

Jedan je Koprivničanac ostao bez omiljene “pucaljke”, pištolja Crvena Zastava devet milimetara samo zato što nije na vrijeme otišao na obavezni liječnički pregled. Na koprivničkom Prekršajnom sudu nepravomoćno je osuđen i kažnjen s čak 3000 kuna te je ostao bez oružja. Usto ostao je i bez spremnika i osam metaka.

Kako doznajemo na Sudu, ovaj je 49-godišnjak bio dužan svakih pet godina ići na liječnički kako bi produžio dozvolu za držanje oružja, no to ovaj put nije učinio. Ono što je zanimljivo je da je Sud morao odrediti čak šest ročišta ne bi li mu se sudilo i to jer nijednom nije došao s obzirom da nisu znali gdje živi pa mu nisu mogli ni dostavit poziv. Nakon što je utvrđeno da boravi u potpuno drugoj državi i tamo su mu poslali poziv no opet ga nije primio. Nije im preostalo drugo nego cijeli slučaj objaviti na oglasnoj ploči suda, što znači da se nakon osam dana smatralo da je poziv uredno dostavljen. Rasprava je potom održana u njegovoj odsutnosti.

No, u obzir je uzeta njegova izjava koju je dao prilikom ranijeg policijskog ispitivanja.

– Točno je da nisam produžio oružani list, no samo zato jer nisam mogao naći postojeći. Izgubio sam ga – pravdao se ovaj muškarac koji je dobro i prošao jer je to najmanja moguća kazna, a najviša iznosi čak 15.000 kuna. (ib)

Internet / Policija mu je zaplijenila pištolj