Dodijelili stipendije: Ugovore potpisalo dvadesetero stipendista

Nedavno smo pisali o tome kako je Zaklada Volim Križevce donijela odluku o dodjeli stipendija učenicima srednjih škola, ali i studentima za aktualnu školsku godinu. U subotu 11. prosinca u Kinu Križevci održana je svečana dodjela, odnosno potpisivanje ugovora, koje je potpisalo po 10 učenika srednjih škola te 10 studenata s područja Križevaca. Rezultat je to provedenog natječaja za koji je iz sredstava Zaklade – Obrazovnog fonda „Vavra“ i Socijalnog fonda „Zakmardi“ izdvojeno ukupno 135 tisuća kuna.

– Ove godine je za Zakladu doniralo 25 građana, 12 poslovnih subjekata i jedna neprofitna udruga. Oni su tijekom godine redovno uplaćivali i oni su glavni razlog zašto smo uspjeli prikupiti sredstva za ostvarivanje stipendija. Deseci građana su nam se priključili i u organizaciji dva buvljaka, također za njihov doprinos, rekao je upravitelj Zaklade Hrvoje Belani.

Mjesečne stipendije za učenike srednjih škola iznose 500 kuna, dok za studente 1000. – Stipendisti će primiti ukupno devet stipendija, sve do lipnja iduće godine, s time da čim svi potpišu ugovore očekujemo da prva isplata bude prije Božića i to sa ovim zakašnjelim ratama tako da će svi dobiti lijepu božićnicu, zaključila je predsjednica Zakladne uprave Ivana Dubravec.

Foto: Milan Petić Mimi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI