Događaj šokirao roditelje: Odlomio se beton i pao ispred ulaza u gradsku školu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U redakciju su nam se javili zabrinuti roditelji djece koja pohađaju Osnovnu školu Ludbreg. Kako su nam rekli, u školi se prošli vikend zbio događaj koji je mogao ugroziti sigurnost djece ili bilo koga tko se našao na ulazu u školu. Tamo je, naime, sa stropa betonske nadstrešnice u jednom trenutku pala veća količina odlomljenog materijala, većinom betona i žbuke.

Na sreću, u tom trenutku nitko se nije nalazio ispod nadstrešnice jer se radilo o vikendu, ali situacija je mogla biti mnogo gora.

– Radi se o ulazu gdje ulaze učenici nižih razreda, a da se to dogodilo kada su djeca ulazila ili izlazila iz škole, moglo je doći do ozbiljnih ozljeda. Moram reći da me prizor odlomljene nadstrešnice zaprepastio kada sam došla po svoje dijete. Čovjek se odmah zapita postoj li mogućnosti da se nešto slično dogodi i na nekom drugom dijelu škole – rekla nam je majka djeteta koje pohađa Osnovnu školu Ludbreg.

Radi se o starom dijelu škole izgrađene prije nekoliko desetljeća i vidljivo je da je u betonu umjesto armature još uvijek trstina, pa se očito dogodio zamor materijala. Kako je pala veća količina kiše, vjerojatno je došlo do odloma i urušavanja.

Iz Osnovne škole Ludbreg odgovorili su nam da će spomenuti problem biti otklonjen i da će se nadstrešnica osigurati, a do tada je zabranjeno kretanje ispod same nadstrešnice te sva djeca sada ulaze i izlaze u školu na jedan ulaz.

No, budući da roditelje zanima jesu li odgovorni u školi uočili još koje problematično mjesto na zgradi koje bi moglo predstavljati opasnost za učenike i zaposlenike, pitali smo školu ima li kakvih nedostataka u građevini za koju oni smatraju da je potencijalna opasnost.

–  Za sada nemam saznanja o problemu pojedinih dijelova zgrade koji bi mogli predstavljati opasnost – odgovorila nam je Đurđa Kladić, ravnateljica Osnovne škole Ludbreg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI