DOGAĐAJI GODINE U IZBORU REDAKCIJE General slobodan, generalni uhićen

Oslobađajuća presuda generalima Markaču i Gotovini najsnažnije je obilježila ovu podravsko-prigorsku godinu


Autor: podravski.hr — 30.12.2012. / 17:00 Aktualno

Sloboda generalima i Hrvatskoj
Oslobađajuća presuda našim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini najsnažnije je obilježila ovu godinu. Đurđevčani su za generala Picoka priredili veličanstven doček, a on im je uzvratio iz duše – dobrotom i skromnošću.
2 dedi farmal
Farmal u lisičinama
Šef ludbreške farmaceutske tvrtke Farmal Dražen Dedi uhićen je sa suradnicima u najvećoj aferi u povijesti domaćeg zdravstva. Farmalovce sumnjiče da su podmićivali desetke liječnika kako bi propisivali njihove lijekove.
3 medijsko sveuciliste
Imamo fakultet
Koprivnica je dobila fakultet. Dopusnica za Medijsko sveučilište otkupljena je od izdavačke kuće EPH, a prvi studenti već pohađaju nastavu u našem gradu. Želimo mu dug vijek.
4 uhicen skec
Pao omraženi prometnik
U uskočkoj akciji kodnog naziva ‘Kamion’ pao je i đurđevački prometni policajac Berislav Skec. Mnogi podravski vozači, ogorčeni Skecovom strogoćom, feštali su tog dana zbog pritvaranja omraženog plavca.
5 hrg sef hss-a
Poslije Jože – Branko
Križevački gradonačelnik Branko Hrg postao je novi predsjednik HSS-a, a u unutarstranačkoj utrci premoćno je pobijedio bjelovarskog ministra turizma Damira Bajsa. Joža Friščić napustio je poziciju bez ispaljenog metka.
6 bilokalnik stecaj
Drvo u stečaju
Koprivničko Bilokalnik-Drvo otišlo je u stečaj, a 140 radnika na burzu rada. Sudeći po krizi koja trese drvnu branšu, teško da će tvrtka ikad više stati na noge.
7 doktorica zatvor
Liječnici bezuvjetni zatvor
Dr. Vesna Tafra-Kovačić, liječnica đurđevačkog Doma zdravlja, nepravomoćno je osuđena na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog smrti pacijenta Gorana Livančića (42). To je najveća kazna koju je neki liječnik dobio za nesavjesno liječenje.
8 ludbreg sveta nedjelja
Svetkovalo 70.000 vjernika
Čak 70.000 vjernika okupilo se u rujnu na ovogodišnjoj ludbreškoj Svetoj nedjelji, svetkovini bez premca u našem kraju.
9 krupski uhicen
Uhićen ‘nestašni’ poreznik
Bivši šef Porezne uprave Slaven Krupski uhićen je u travnju zbog zloporaba i pogodovanja kalinovečkom poduzetniku Branku Međurečanu.
10 zupnik potjera
Potjera za luckastim župnikom
Nikad viđena potjera za župnikom Ninoslavom Tkalcem, koji je iz farofa u Koprivničkom Ivancu natovario sve živo i neživo te se dao u bijeg prema Prelogu. Policija ga je jedva sustigla.