NIŠTA IM NIJE SVETO Dok je velečasni čvrsto spavao, provalnici su usred noći obijali vrata župnog dvora

Detalje kriminalističkog istraživanja iz PU varaždinske nisu htjeli otkriti


Autor: podravski.hr — 04.07.2018. / 18:57 Crna kronika

Župni ured u Martijancu kod Ludbrega

Da lopovima baš ništa nije sveto, pokazao je sinoćni slučaj pokušaja provale u Župni ured Svetog Martina Biskupa u Martijancu nedaleko od Ludbrega.
Policijskim službenicima još uvijek nepoznat počinitelj pod okriljem noći pokušao je nasilno ući u prostorije Župnog dvora. Župnik Ivan Koštić spavao je i nije bio ni svjestan kako mu se oko dvora ‘muvaju’ mračni likovi i smjeraju kako bi upali unutra i pokrali sve vrijedno. Tek ujutro otkriveno je kako je netko pokušao provaliti u prostorije te je pozvana policija.
Detalje kriminalističkog istraživanja iz PU varaždinske nisu htjeli otkriti. Glasnogovornica Marina Kolarić samo je kazala kako je tijekom počinjenja kaznenog djela nastala materijalna šteta visinu koje će utvrditi naknadno. Čini se kako su vrata župnog dvora ipak bila pretvrd orah za provalnike.
Policajci čekaju odštetni zahtjev župnika Ivana Koštića, inače dekana ludbreškog dekanata i omiljenog svećenika u ludbreškom kraju koji je nedavno proslavio 50 godina od mlade mise. U Martijancu su mještani zgroženi što je župni ured bio na meti razbojnika. Ovo je prvi takav slučaj, ispričali su nam danas mještani. (ke)
FOTO: OPĆINA MARTIJANEC