Dok u zatvoru čeka suđenje za megašverc: Meksiko nije kriv za prevrtanje traktora s duhanom

Na sudu se Vlašić zvan Meksiko branio kako uopće nije vozio tog dana traktor s prikolicom


Autor: podravski.hr — 08.11.2018. / 11:17 Crna kronika

Ilustracija / Policajci su jučer uhitili 15 osoba

Danijel Vlašić Meksiko (41) iz Kalinovca kod Đurđevca, drugooptuženik za megašverc duhana koji je uhićen u akciji policije kodnog naziva Nicotiana 2 te u istražnom zatvoru već pet mjeseci čeka početak suđenja, presudom koprivničkog Prekršajnog suda oslobođen je za prometnu nesreću u kolovozu prošle godine. Poveznica cijele priče ponovno je – duhan.
Prema optužnom prijedlogu đurđevačke policije, Meksiko je u Preradovićevoj ulici u Kloštru Podravskom kod Đurđevca oko 21 sat traktorom s prikolicom u kojoj su se nalazile četiri kutije sušenog duhana skrivio nesreću i pobjegao. Policajci tvrde kako je desnim kotačima traktora sišao s kolnika na zelenu površinu, a prikolica mu se prevrnula na bok, nastavila strugati i prešla na zemljanu bankinu.
Tijekom prevrtanja prikolica je oštetila betonski propust obiteljske kuće, a kartonske kutije pune duhana ispale su na livadu. Prema policiji, Meksiko je napustio mjesto nesreće bez da je vlasniku oštećenog betonskog propusta uz cestu ostavio podatke. No, policija na koncu nije uspjela dokazati tvrdnje iz optužnog prijedloga, a nije baš da su se i trudili.
Na sudu se Vlašić zvan Meksiko branio kako uopće nije vozio tog dana traktor s prikolicom.

Danijel Vlašić zvan Meksiko

– Nisam sudjelovao u prometu tog dana, niti sam znao da se dogodila prometna nesreća. Policijski službenici najprije su otišli mojem ocu koji ima više prikolica u raznim bojama, a sljedeći dan došli su k meni pregledati vozila. Pokazao sam im traktor i prikolicu i kad su htjeli priklopiti jedan dio koji je otpao s prikolice i koji je pronađen na mjestu nesreće, taj dio nije odgovarao dijelu na mojoj prikolici – tvrdio je sutkinji Đurđici Kenđelić optuženi Meksiko.
Sutkinja je ispitala i dvije mještanke, Branku i Petru. Branka je rekla kako se s prijateljicom Petrom šetala te večeri i kako su vidjele da prema njima velikom brzinom juri traktor.
– Prokomentirale smo koja to budala vozi tako brzo. Čule smo da je u centru Kloštra vozač kočio i prokomentirale smo kako bi to mogao biti Meksiko zato što članove te obitelji u mjestu svi zovu Meksiko. Sama nisam vidjela prometnu nesreću i nisam vidjela je li traktorom upravljao Danijel, njegov brat ili otac – rekla je na sudu Branka.
Druga svjedokinja također je rekla kako nije vidjela tko je vozio traktor nego je zajedno s Brankom samo prokomentirala kako bi ti mogao biti Meksiko.
– To je nadimak cijele obitelji, no ja nisam vidjela tko sjedi za upravljačem niti sam vidjela samu nesreću – napomenula je Petra.
Sutkinja Đurđica Kenđelić na temelju ovakvih iskaza od policije predloženih svjedokinja nije imala drugog rješenja već Danijela Vlašića osloboditi optužbe. Još zanimljivije u cijeloj priči je kako se policajci kao tužitelji uopće nisu pojavili na zakazanom ročištu “iako je dostava poziva bila uredno iskazana”.
Naš tekst o podizanju optužnice u akciji Nicotiana 2, zbog koje je Meksiko uhićen i zatvoren, možete pročitati OVDJE. (ke)
FOTO: ARHIVA