Dom za starije u Legradu radi: Korisnici nisu htjeli otići

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dom za starije i nemoćne osobe u Legradu, koji je nedavno bio i na meti policijskih istražitelja zbog ilegalnog rada, ponovno je otvoren za korisnike, a vlasništvo je preuzeo Viktor Sabo, sin Ladislava Sabe koji je zbog nepravilnosti u radu bio i u pritvoru te se protiv njega i dalje vodi istraga.

Pod novim vlasnikom Dom se pridržava svih zakonskih propisa, kao i uputa za sprječavanje epidemije kornavirusa zbog koje je Dom i dospio pod povećalo policijskih istražitelja jer prije dva mjeseca krenula zaraza među korisnicima i djelatnicima.

U Domu je, ističe Viktor Sabo, smješteno 20 starijih i nemoćnih koliko je i kapacitet, a zaposleno je osam radnika koji vode brigu o korisnicima.

– Svi korisnici bili su u Domu i prije nego što sam preuzeo vlasništvo i oni, unatoč policijskoj i javnoj hajci, nisu htjeli otići od nas. Dobili smo privremenu dozvolu za rad, a tijekom prošlog tjedna obavljen je i inspekcijski nadzor pa sad očekujemo i trajnu dozvolu – kaže Viktor Sabo.

U Domu, dodaje on, nema korisnika zaraženih koronavirusom i dobro se pazi da ne dođe do ponovnog širenja zaraze.

– Sve uvjete u Domu prilagodili smo propisima i sad nas više nitko neće moći prozivati da je naš Dom ilegalan. Ovaj posao radimo s puno ljubavi i velikom brigom za naše korisnike, što potvrđuje i činjenica da i tijekom najžešćih kritika na našu obitelj, oni nisu htjeli otići iz našeg Doma – zaključio je Viktor Sabo.

FOTO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Obavijest korisnicima plina

Svi korisnici koji su do 25. ožujka 2021. godine potpisali ugovor s Koprivnica opskrbom za javnu opskrbu plinom, a koji su na kućne adrese s

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI