Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dom zdravlja vapi za obnovom, djelatnice: “Čisto je, ali ništa se nije mijenjalo desetljećima…”

Ordinacija fizikalne terapije u sklopu Doma zdravlja u Đurđevcu ide u proces rekonstrukcije, a za to će se izdvojiti 150 tisuća kuna, najavila je to prošli tjedan ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković. Dio je to novog ciklusa ulaganja u zdravstvene ustanove na području naše županije, a pokraj đurđevačkog, u planu je rekonstrukcija stomatološke ordinacije u Svetom Ivanu Žabnu kao i ordinacija obiteljske medicine u Đelekovcu.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Podravski je obišao prostorije Doma zdravlja u Đurđevcu, na Trgu svetog Jurja, koji u svojoj cijelosti dugo nije bio u procesu obnove, dok same čekaonice, iako ugodne i uredne, podsjećaju na neka davna vremena. To su nam potvrdili i neki pacijenti s kojima smo porazgovarali, a koji su i došli na pregled.

– Prostorije su iste kakve su bile kad sam bio mali, još krajem 80-ih. Čini mi se da su stolice iste, a pogledajte tek drveno kućište za zdravstvene kartice. Pa gdje toga još uvijek ima? Svakako je čisto i ugodno, klimatizirano, no sve je isto kakvo je bilo prije više od 30 godina – rekao nam je jedan od pacijenata koji je čekao na red za pregled.

U sklopu Doma zdravlja djeluje niz ordinacija: pokraj obiteljske medicine, tu je dentalna zdrastvena zaštita, zatim zdravstvena zaštita žena te patronažna, kao i zaštita predškolske djece. Također, tu se nalazi i radiologija te medicinsko-biokemijski laboratorij te fizikalna medicina, koja upravo ide u rekonstrukciju. U razgovoru s jednim od tamošnjih djelatnika doznali smo kako im za obavljanje posla ustvari ne nedostaje ništa, no kako obnova cjelovitih prostora ne bi bila naodmet.

– Važno je da je sve čisto i ne možemo se, iskreno, požaliti na uvjete koji ovdje vladaju. No, ne bi bilo loše da su prostori i namještaj malo moderniji – rekla nam je jedna od djelatnica.

Trenutno su zbog radova na novoj ordinaciji fizikalne medicine izmještene susjedne ordinacije, no i dalje djeluju u sklopu iste zgrade, potvrdila nam je to ravnateljica Hanžeković:

– Napravit će se veća dvorana za provođenje medicinske gimnastike, uredit će se unutarnji prostor, a prilagođavamo i prostor za primjenu elektroanalgetskih procedura, koji će biti veći i ugodniji – kazala je. U tijeku je i priprema projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju cijele zgrade Doma zdravlja, koju će prijaviti na idući dostupni natječaj u sklopu fondova Europske unije, otkrila nam je Hanžeković.

– Krećemo dakle s projektom obnove cijele zgrade. No, to će, očekivano, potrajati nekih tri do četiri godine, nakon čega se možemo nadati moderniziranom zdanju zdravstvene ustanove u Đurđevcu – zaključuje Hanžeković.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati