Dom zdravlja vapi za obnovom, djelatnice: “Čisto je, ali ništa se nije mijenjalo desetljećima…”

Ordinacija fizikalne terapije u sklopu Doma zdravlja u Đurđevcu ide u proces rekonstrukcije, a za to će se izdvojiti 150 tisuća kuna, najavila je to prošli tjedan ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković. Dio je to novog ciklusa ulaganja u zdravstvene ustanove na području naše županije, a pokraj đurđevačkog, u planu je rekonstrukcija stomatološke ordinacije u Svetom Ivanu Žabnu kao i ordinacija obiteljske medicine u Đelekovcu.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Podravski je obišao prostorije Doma zdravlja u Đurđevcu, na Trgu svetog Jurja, koji u svojoj cijelosti dugo nije bio u procesu obnove, dok same čekaonice, iako ugodne i uredne, podsjećaju na neka davna vremena. To su nam potvrdili i neki pacijenti s kojima smo porazgovarali, a koji su i došli na pregled.

– Prostorije su iste kakve su bile kad sam bio mali, još krajem 80-ih. Čini mi se da su stolice iste, a pogledajte tek drveno kućište za zdravstvene kartice. Pa gdje toga još uvijek ima? Svakako je čisto i ugodno, klimatizirano, no sve je isto kakvo je bilo prije više od 30 godina – rekao nam je jedan od pacijenata koji je čekao na red za pregled.

U sklopu Doma zdravlja djeluje niz ordinacija: pokraj obiteljske medicine, tu je dentalna zdrastvena zaštita, zatim zdravstvena zaštita žena te patronažna, kao i zaštita predškolske djece. Također, tu se nalazi i radiologija te medicinsko-biokemijski laboratorij te fizikalna medicina, koja upravo ide u rekonstrukciju. U razgovoru s jednim od tamošnjih djelatnika doznali smo kako im za obavljanje posla ustvari ne nedostaje ništa, no kako obnova cjelovitih prostora ne bi bila naodmet.

– Važno je da je sve čisto i ne možemo se, iskreno, požaliti na uvjete koji ovdje vladaju. No, ne bi bilo loše da su prostori i namještaj malo moderniji – rekla nam je jedna od djelatnica.

Trenutno su zbog radova na novoj ordinaciji fizikalne medicine izmještene susjedne ordinacije, no i dalje djeluju u sklopu iste zgrade, potvrdila nam je to ravnateljica Hanžeković:

– Napravit će se veća dvorana za provođenje medicinske gimnastike, uredit će se unutarnji prostor, a prilagođavamo i prostor za primjenu elektroanalgetskih procedura, koji će biti veći i ugodniji – kazala je. U tijeku je i priprema projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju cijele zgrade Doma zdravlja, koju će prijaviti na idući dostupni natječaj u sklopu fondova Europske unije, otkrila nam je Hanžeković.

– Krećemo dakle s projektom obnove cijele zgrade. No, to će, očekivano, potrajati nekih tri do četiri godine, nakon čega se možemo nadati moderniziranom zdanju zdravstvene ustanove u Đurđevcu – zaključuje Hanžeković.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI