FRIŠKO I DOMAĆE IZ AUTOMATA Postavljen prvi mljekomat u Koprivnici, litra domaćeg mlijeka 6 kn

To je, kažu Željka i Mario Varović, tek početak jer planiraju postaviti mljekomate na još nekoliko lokacija u Koprivnici, prije svega na Gradskoj tržnici


Autor: podravski.hr — 18.05.2013. / 5:36 Stil

KOPRIVNICA – Obitelj Varović iz Drnja otvorila je prvi mljekomat u našoj županiji. Svježe domaće neobrađeno mlijeko od ovog tjedna može se kupiti na ulazu u Kaufland po cijeni od šest kuna za litru.
To je, kažu Željka i Mario Varović, tek početak. Planiraju postaviti mljekomate na još nekoliko lokacija u Koprivnici, ovisno o potražnji, prije svega na Gradskoj tržnici. Sve što je potrebno za litru domaćeg mlijeka je nekoliko kovanica i boca, a uskoro će biti moguće mlijeko kupovati i pretplatom.
– Odlučili smo se na ovaj potez zbog sve većih troškova proizvodnje i sve manje otkupne cijene mlijeka koja je na granici isplativosti. Vidjeli smo da se u europskim zemljama već godinama koriste mljekomati i da su vrlo popularni pa smo se i mi odlučili okušati u ovom poslu. Italija, primjerice, ima oko dvije tisuće mljekomata dok ih je u Hrvatskoj tek dvadesetak – kaže Varović.
Izvještava: MARKO MURKOVIĆ