Domaćin Mijo: Svi su dobrodošli u moj mali ‘rajski vrt’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nemoguće je proći Selnicom Podravskom, tim malim naseljem u općini Legrad, a ne primijetiti okućnicu obitelji Šajn. Tamo gdje je nekad bila šikara sada se nalazi prekrasno uređen prostor s lijepim seoskim objektima.

Najviše se ističe kapelica svetog Mihaela arhanđela, koju je Mijo Šajn sam izradio. Osim toga, tu je i mala kapalica posvećena Djevici Mariji, ali i prostor za druženje i malonogometno igralište. Ono što je najzanimljivije, ovaj prostor nije rezerviran sam za njegovu obitelj, objekti su na raspolaganju za molitvu i zabavu svim mještanima te gostima koji se namjerno ili nenamjerno zateknu u blizini. Posebnost je što je kapelica svetog Mihaela posvećena pa se radi o pravom sakralnom objektu. Što je nagnalo Miju da se upusti u ovu avanturu, koja traje već petnaest godina, ne zna niti sam.

– Moja kći zove se Mihaela, a Mijo je skraćeno od Mihael pa je to presudilo u odluci kome posvetiti kapelicu. Ovdje je bila šikara i nered te sam znao da nešto s tim prostorom treba napraviti. Sve ostalo bilo je spontano – objasnio je Mijo.

Dvije kapelice, brojni drugi ukrasi i objekt za druženje, mogu koristiti svi stanovnici ulice.

– U drvenom objektu koji sam također sam izradio često se družimo i zabavljamo, i to mi je vrlo drago jer na taj način provodim više vremena sa svojim prijateljima, a to je najvažnije – rekao je Mijo Šajn, koji je dodao da svoj ‘rajski vrt’ namjerno nije ogradio.

– Kao što vidite, ograde nema, a to znači da je svima ponuđeno uživati tamo gdje im je najljepše – objasni je Mijo Šajn.

Mijo je gotovo cijeli radni vijek proveo u Hrvatskim željeznicama, a sada je u mirovini te radi planove kako bi dodatno obogatio svoj vrt.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI