Domišljati mladić uspio iz automata za parking ukrasti čak 40.000 kuna! Osmislio je tajnu ‘napravu’

Razradio je originalnu strategiju: u više automata postavio je plastične vrećice i smotuljke papira uz pomoć kojih je skupljao kovanice


Autor: podravski.hr — 12.02.2019. / 15:37 Crna kronika

Ilustracija / Ljudi su plaćali parking, a novac je upadao u skrivenu vrećicu (fotografija je ilustrativna i nema veze s događajem iz teksta)

Pune je dvije godine domišljati mladi kriminalac (24) krao kovanice iz više uređaja za naplatu parkiranja u Varaždinu. Ovih je dana optužen da je lani i preklani iz više parking-aparata ukrao čak 40.000 kuna.

Mladić je bio zaposlen kao kontrolor naplate parkiranja. Kako je krao novac? Razradio je originalnu strategiju: u više automata postavio je plastične vrećice i smotuljke papira uz pomoć kojih je skupljao kovanice i sprječavao ih da padnu u prostor automata iz kojeg ih kasnije nije moguće izvaditi. Radio je to sve do veljače 2018. godine kad su ga konačno otkrili.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu ovih je dana protiv njega podignulo optužnicu, i to zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe.

– Okrivljenika se tereti da je od siječnja 2016. do veljače 2018. godine u Varaždinu, kao zaposlenik trgovačkog društva na radnom mjestu kontrolora naplate parkiranja, u više aparata za naplatu parkiranja postavio plastične vrećice i smotuljke papira kojima je spriječio da kovanice ubačene u aparate radi plaćanja parkiranja padnu u prostor za skupljanje kovanica, a zatim otvarao aparate i uzimao novac za sebe – priopćili su varaždinski tužitelji. (rm)

FOTO: ILUSTRACIJA