DomKo – kompost prve klase iz vašeg domaćinstva

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Biorazgradivi otpad prikupljen iz okućnica ulazi u proces kompostiranja, gdje nakon niza kontroliranih aktivnosti nastaje visoko kvalitetan finalni proizvod – kompost. DOMKO je kompost I. klase prema analizi ovlaštenog laboratorija od 5. svibnja 2020. i kao takav ima karakteristike kvalitetnog organskog poboljšivača tla, što znači da se preporučuje koristiti ga kao gnojivo.

Počastite svoje biljke DomKom – kompostom prve klase iz Vašeg domaćinstva

GKP Komunalac Koprivnica bavi se gospodarenjem otpada na području grada Koprivnice i osam okolnih općina. Jedni smo od vodećih komunalnih tvrtki u gospodarenju otpadom na području Hrvatske po odvajanju korisnog otpada iz miješanog komunalnog otpada. 2011. godine otvorili smo kompostanu za obradu biootpada koji se sakuplja sustavom od vrata do vrata putem posuda i vreća na području Koprivnice i okolnih općina i održavanjem zelenih površina grada. 

KAKO NASTAJE KOMPOST

Godišnje sakupimo oko 5500 tona biootpada. Obrada biootpada obavlja se aerobnim načinom na otvorenom putem kompostnih hrpa. Prate se svi parametri poput vlage, ph i temperature, a sam proces kompostiranja traje od četiri do šest mjeseci. Konačni proizvod je DomKo – kompost prve klase prema svim obavljenim analizama i može se koristiti u poljoprivrednoj proizvodnji, uzgoju sadnica, cvijeća kao prvoklasni poboljšivač tla. 

Izvješće o rezultatima kemijske analize komposta DomKo

Godišnje se proizvede oko 1500 tona komposta prve klase prema svim standardima i zakonima te prema normi ISO 14001 i 9001. 

DomKo možete kupiti u vrećama i u rinfuzi i to u frakcijama 16×8 mm i 30×30 mm po akcijskim cijenama do kraja godine ili do isteka zaliha.

 Jedinica mjereCijena (kn)PDVUkupna cijena (kn)
Kompost frakcije (16×8 mm)kg0,120,030,15
Kompost frakcije (30×30 mm)kg0,080,020,10

PRIMJENA

Kvalitetna hranjiva svojstva DomKa omogućuju široku primjenu u raznim granama poljoprivredne proizvodnje.

DomKo preporučujemo koristiti kod pripreme tla za uzgoj povrća, začinskog, ljekovitog i ukrasnog bilja, kod formiranja cvjetnih ploha, prihrane u vinogradarstvu i voćarstvu.

  • Za povrtlarske kulture: miješanjem postojećeg tla s 8-10 l/m² DomKa do dubine 20 cm
  • Za cvjetne gredice: miješanjem postojećeg tla s 8-10 l/m² DomKa do dubine 5-15 cm
  • Priprema supstrata za lončanice: 1 dio DomKa na 3 dijela vrtne zemlje
  • U konvencionalnoj poljoprivrednoj proizvodnji za popravak biogenih svojstava tla preporučena količina DomKa je 20-40 t/ha

GDJE KUPITI DOMKO

Kompost se može kupiti na kompostištu u Herešinu, Marovska 22, a sve potrebne informacije mogu se dobiti na broj telefona 048/636-008.

Kompost možemo dostaviti po cijeni :

– 8,00 kn/km za područje izvan grada Koprivnice.

– 4,00 kn/km dostava lakim dostavnim vozilom do 10 km

– od 150,00 kn po spremniku (zapremina 5-10 m³) do 10 km

Cijene su izražene bez PDV-a

Radno vrijeme kompostišta:

Ljetno radno vrijeme (travanj – listopad)
Ponedjeljak: od 7,00 do 19,00
Utorak – petak: od 7,00 do 15,00
Subota: od 8,00 do 13,00
Zimsko radno vrijeme (studeni – ožujak)
Ponedjeljak: od 7,00 do 16,00
Utorak – petak: od 7,00 do 15,00
Subota: od 8,00 do 13,00

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI