DOSJE “BANKARKA” Kako je Lackovićeva pouzdanica postala jedna od najmoćnijih žena u Podravini

Trenutno radi u direkciji razvoja poslovanja Hrvatske poštanske banke s uredom u Koprivnici


Autor: podravski.hr — 24.06.2018. / 9:53 Aktualno

Od bankarskog ureda do Nadzornog odbora

Bandićev saborski zastupnik Željko Lacković još jednom je pokazao svoju trenutnu političku moć imenovanjem Dajane Milodanović, đurđevačke županijske i gradske vijećnice s njegove liste, u Nadzorni odbor Podravke. Dajana Milodanović po struci je menadžerica bankarstva, financija i osiguranja, a tu diplomu stekla je na privatnom sveučilištu Libertas. Nakon srednje škole završila je viši studij Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a s prvim zaposlenjem u bankarskom sektoru krenula je i na doškolovanje.

Nakon dugogodišnjeg iskustva u banci Kovanica, dobila je posao u Hrvatskoj poštanskoj banci, a vrlo brzo postala je voditeljica poslovnice u Koprivnici. Pod njenim vođenjem koprivnička poslovnica bila je svrstana među najuspješnije u Hrvatskoj pa je dobila priliku za daljnje napredovanje. Trenutno radi u direkciji razvoja poslovanja Hrvatske poštanske banke s uredom u Koprivnici.

Pojavom Lackovića na političkoj sceni i Dajana Milodanović odlučila je zakoračiti u političke vode. U Lackovićevu gradonačelničkom mandatu imenovana je u Nadzorni odbor gradske tvrtke Komunalne usluge Đurđevac i svojim odlukama vrlo brzo zadobila je veliko Lackovićevo povjerenje. Prije dvije godine čak se šuškalo da će se iz bankarskog sektora preseliti u gradsku upravu i preuzeti dužnost pročelnice gradskih financija. No, baš u to vrijeme HPB joj je ponudio napredovanje pa je ostala vezana uz bankarstvo.

Lacković (desno) s Dajanom Milodanović

Lani, na prošlim lokalnim izborima, Lacković je odlučio svoju bankarku gurnuti u ozbiljnije političke vode i završila je na visokim mjestima na njegovoj gradskoj i županijskoj listi pa je postala i gradska i županijska vijećnica te članica Upravnog vijeća Razvojne agencije PORA.

Lackovićeva želja da pokaže kako je on trenutno najmoćniji političar u našoj županiji koji može “instalirati” i svoje ljude u koprivničku prehrambenu kompaniju donijela je Dajani Milodanović novu funkciju. Ona je po struci bila njegov najjači adut za članstvo u Nadzornom odboru Podravke, pa ne čudi što se odlučio baš njoj “podariti” tu funkciju.

Za sebe Dajana Milodanović voli reći da joj je bankarstvo velika ljubav te da svojim idejama i iskustvom u bankarskom sektoru može pomoći i u poboljšanju poslovanja Podravke. (db)

Snimio Dubravko Vutuc