DOSTA IM OBEĆANJA: Dolaze praznici, a naša djeca nemaju igralište

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prigradsko naselje Budrovac već je tri godine bez dječjeg igrališta. Iako Mjesni odbor neprestano među prioritete uvrštava uređenje kutka za igru najmlađih mještana, gradska uprava još uvijek nije ispunila obećanja da će Budrovčani ponovno dobiti dječje igralište. Bez igrališta, koje je bilo smješteno iza Društvenog doma, Budrovčani su ostali prilikom izgradnje nogostupa u Bilogorskoj ulici. Prvo je Mjesni odbor tražio da se vrate stare sprave na igralište.

– Iz gradske uprave dobili smo odgovor da će se postaviti nove sprave, no po tom pitanju još ništa nije učinjeno. Imamo novo obećanje da će se u ovoj godini ići u uređenje dječjih igrališta u prigradskim naseljima te da će i u Budrovcu biti postavljene sprave. No, sad će doći lijepo vrijeme i ljetni praznici, a kutka za igru djece i dalje nema – kaže Saša Zebec, predsjednik Mjesnog odbora Budrovac.

Za Budrovčane je prioritet i izgradnja nove pješačke staze u Školskoj ulici

Za Budrovčane je prioritet i izgradnja nove pješačke staze u Školskoj ulici. Stara staza puna je oštećenja pa su djeca na putu do škole prisiljena hodati po cesti u Školskoj ulici. Prema pvotnom planu gradske uprave nova staza trebala je biti izgrađena još prošle godine.

– Stalno slušamo i obećanja kako će se urediti staza u Školskoj ulici. No, očito smo mi građani drugog reda jer se po samom gradu stalno nešto gradi i radi, dok se u Budrovac, kao i u susjedna prigradska naselja, ništa ne ulaže – ističe Saša Zebec.

Nova pješačka staza, dodaje Zebec, nužna je zbog sigurnosti djece pa bi njena izgradnja trebala biti prioritet i za gradsku upravu. – Svjesni smo da ne mogu biti riješeni svi problemi, ali prioritete bi svakako trebalo odraditi u najkraćem mogućem roku. Mi smo među prioritete uvrstili i asfaltiranje puta u odvojku Školske ulice u kojem ima pet kućanstava i zbog šljunčanje podloge imaju velike probleme, kao i dio u Prokljuvancima – zaključio je Saša Zebec.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Školarci istraživali Đurđevačke pijeske

Gradska knjižnica Đurđevac organizirala je za osnovnoškole radionicu na temu istraživanja posebog geografsko – botaničkog rezervata Đurđevački pijesci pod vodstvom Martine Lovrak Ivanov. Tijekom radionice

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI