DOSTA IM VINOGRADA Peveci oglasili prodaju vikendica, jelena, knjiga iz ekonomije, mobitela, vozila…

Za imanje u Čepelovcu s vikendicom od 250 kvadrata, podrumom, vinogradom i voćnjakom Pevecovi traže 521.000 kuna, a za vikendicu u Ferdinandovcu 249.000 kuna


Autor: podravski.hr — 14.03.2013. / 10:21 Stil

ĐURĐEVAC, BJELOVAR – Nakon poslovnog kraha i početka mučnog pravosudnog postupka, obitelj Pevec opet je u fokusu javnosti. Ovaj put zbog proljetne (ras)prodaje imovine.
Peveci su, naime, na internetu oglasili prodaju vrijednih nekretnina na đurđevačkom području, knjiga s tematikama menadžmenta, marketinga, ekonomije i bankarstva, golf trojku, skuter, tehničku robu, iPhone, iPad, tri jelena lopatara, deset srna i druge sitnice. Prodaju, tako, vikendicu i vinograd u đurđevačkom prigradskom naselju Čepelovac u predjelu Belevine te vikendicu u Ferdinandovcu u predjelu Lepa greda.
Prenijeli na sinove
Za imanje u Čepelovcu s vikendicom površine 250 četvornih metara, podrumom od 120 četvornih metara, vinogradom i voćnjakom Pevecovi traže čak 521.000 kuna, a imanje u Ferdinandovcu, uza samu obalu starog toka rijeke Drave, s vikendicom od 100 kvadrata i okućnicom od 800 četvornih metara ponudili su za 249.000 kuna.
Pevecovi su imanja na đurđevačkom području kupili prije šest godina kad su bili vlasnici hotela Picok te su na tim zemljištima izgradili potpuno nove vikendice. Obje vikendice Zdravko i Višnja Pevec odmah nakon kupnje i izgradnje prepisali su u vlasništvo svojih sinova Danijela i Davorina. Danijel Pevec nam je rekao kako vinogradarstvo i turizam nisu njihovi biznisi pa zbog toga prodaju te vikendice koje su u postupku legalizacije.
Kontaktirali smo i Zdravka Peveca koji ističe da sinovi, kao i on, nemaju vremena voditi brigu o imanjima pa ih zbog toga prodaju.
– Imamo 120 rali zemlje na području Donjih Mosti i vinograd s 10.000 čokota i ne mogu stići sve obraditi. Krenula je sezona poljoprivrednih radova i od jutra do mraka sam u polju. Rad na zemlji prava je robija – požalio nam se Zdravko Pevec.
Suđenje na čekanju
Protiv Višnje i Zdravka Peveca prije tri godine počelo je suđenje zbog sumnje da su financijskim malverzacijama u tvrtki Pevec državu oštetili za više od 10 milijuna kuna, a sebi protupravno priskrbili 3,8 milijuna kuna. No, već drugu godine ništa se u tom predmetu ne događa jer se još čeka novo financijsko vještačenje poslovanja njihove bivše tvrtke.
Peveci su u međuvremenu uzvratili udarac podnijevši tužbu protiv države zbog navodne štete od čak pola milijarde kuna. Bračni par Pevec tvrdi kako im je nezakonitim blokiranjem računa tvrtke učinjena šteta od čak 550 milijuna kuna.
Izvještava: DINKO BOROZAN
Gorice cepelovec
– Imanje Pevecovih u đurđevačkom naselju Čepelovec
Ferdinandovac klijet
– Vikendica u Ferdinandovcu uza stari tok Drave