Dovršava se jedan od najmodernijih vrtića u županiji, vrata otvara u rujnu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jedan od najmodernijih dječjih vrtića u županiji ovih se dana dovršava u Sokolovcu. Vrijedan je 2,7 milijuna kuna, od čega Ministarstvo za demografiju, mlade i socijalnu politiku daje 1,7 milijuna, a ostatak će podmiriti Općina Sokolovac.

Ovih smo dana zajedno s općinskim vodstvom, načelnikom Sokolovca Vladom Bakšajem, zamjenikom načelnika Tihomirom Jandrokovićem, pročelnikom Tomislavom Nožarom i predsjednikom Općinskog vijeća Darkom Pehnecom prošetali prostorijama objekta od 400-tinjak kvadrata koji planiraju svečano otvoriti u povodu Dana općine u travnju, a mališani, dvije vrtićke te jedna jaslička grupa, u prostore će s prvim danima rujna.

Sav namještaj, igračke, krevetići i ormarići već čekaju prve mališane, no još je dosta posla do otvaranja objekta, poput tehničkog pregleda te dobivanja uporabne dozvole.

– Nedostaje nam samo standardna oprema za kuhinju, koja će biti prava industrijska, s HACCP-ovom opremom – objasnio je općinski načelnik Bakšaj. Planirano je zapošljavanje najmanje pet djelatnika, no još nije donesena odluka hoće li vrtić biti samostalna ustanova ili podružnica nekog većeg vrtića budući da ustanova iziskuje i stručan kadar poput logopeda te psihologa.

Vrtić također ima prostrano dvorište s najmodernijim spravama i antistresnim podlogama. Dobra je stvar što je udaljen od vrlo prometne državne ceste, pa je mališanima zajamčen mir i sigurnost.

– Kad se vrtić otvori, Općina će i dalje sufinancirati smještaj mališana u Koprivnici onim roditeljima koji žive u udaljenijim naseljima, primjerice, Hudovljanima. Nema logike da oni dijete voze u Sokolovac pa se potom vraćaju u Koprivnicu. Dakle, vodit ćemo računa i o potrebama roditelja – zaključio je načelnik Bakšaj.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI