Dovršava se uređenje sigurne kuće, nabavili su i novo vozilo

U Koprivničko-križevačkoj županiji održan je sastanak uključenih u projekt „Novi početak“, to jest Sigurne kuće za žrtve obiteljskog nasilja. U tijeku su, dodajmo, radovi na uređenju sigurne kuće koji su ugovoreni su početkom ljeta, a također je ugovoren i nadzor te koordinator zaštite na radu.

-Proveli smo i nabavu vozila za sigurnu kuću koje je pristiglo tijekom kolovoza, a preko projekta se redovito financira trošak najma privremenog prostora, kao i troškovi režija, prehrane i higijenskih potrepština. Također se osigurava pokrivanje popratnih troškova stanovanja korisnika nakon izlaska od skrbi – rekli su na sastanku.

Također, sufinancira se i plaća zaposlenika na projektu, financiraju se i plaće stručnog savjetnika i asistenta u skloništu. Projekt pokriva troškove usavršavanja stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, a predviđena je i edukacija za socijalnu radnicu, koja će krenuti tijekom rujna.

Sa sastanka u Županiji

-U tijeku je organizacija prve javne kampanje vezane uz podizanje svijesti javnosti o problemu nasilja nad ženama i nasilja u obitelji koja će se održati tijekom rujna te je dogovorena izrada promotivnih i vizualnih materijala. Također, u pripremi je studijsko putovanje za zaposlenike sigurne kuće, a na sastanku su još dogovarani i detalji oko pripreme sljedećeg zahtjeva za nadoknadom sredstava – istaknuli su.

Preko projekta Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 9,2 milijuna kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. U sklopu ovog projekta, koji je započeo u studenom 2020. i traje 30 mjeseci, planira se urediti i opremiti prostor sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Koprivničko-križevačke županije.

FOTO Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI