DOVRŠENA ISTRAGA Dvije osobe iz RK Podravke osumnjičene za malverzacije od 90.000 kuna!

Policija je zadnjih mjeseci, po nalogu Državnog odvjetništva, intenzivno 'češljala' putne naloge koji su nastali prije 2010. godine, a na obavijesne razgovore pozivane su igračice, mnogi bivši i sadašnji djelatnici te vanjski suradnici Kluba


Autor: podravski.hr — 05.07.2013. / 11:08 Crna kronika

Ilustracija / Policija istražuje slučaj tučnjave u Molvama

NOVO! – Policija je upravo priopćila kako je zbog sumnje u malverzacije u Rukometnom klubu Podravka kazneno prijavila dvoje bivših djelatnika Kluba. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o bivšem direktoru Marijanu Domoviću i klupskoj tajnici Ani Matišić, koje se tereti za ukupno 90-ak tisuća kuna!
Domovića policija sumnjiči da je od 2004. do 2008. godine “organizirao i provodio isplatu novčanih naknada igračicama i suradnicima u gotovini, bez plaćanja poreznih obveza, čime je oštećen državni proračun za 88.966 kuna”. Sumnja se da su novčana sredstva isplaćivana u dogovoru i posredstvom tajnice Kluba, koja je “sastavljala neistinitu poslovnu dokumentaciju o službenim putovanjima”.
Policija sumnja i da je klupska tajnica tijekom 2007. godine “posredstvom blagajne udruge neovlašteno isplatila 5086 kuna”.
Policija je zadnjih mjeseci, po nalogu Državnog odvjetništva, intenzivno ‘češljala’ putne naloge koji su nastali prije 2010. godine, a na obavijesne razgovore pozivane su igračice, mnogi bivši i sadašnji djelatnici te vanjski suradnici Kluba.
U medijima se špekuliralo kako istražitelji sumnjaju da je fitkivnim putnim nalozima iz RK Podravke izvučeno čak dva milijuna kuna. No, istražitelji su na kraju došli do svote od jedva 90.000 kuna. Neki od ispitanih svjedoka potvrdili su nam kako su na policiji bili suočeni s putnim nalozima na njihovo ime i s njihovim lažnim potpisom.
– Nikad nismo putovali tamo gdje je pisalo niti smo od RK Podravke ikad dobili kunu na račun putnih naloga – ispričao nam je jedan od svjedoka.
Više o svemu čitajte u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista, koji u novom broju donosi detalje iz policijske istrage.